Επίθεση Ερντογάν εναντίον της Δύσης για την…τρομοκρατία

Ερντογάν
Φώτο αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

“Ε! Δύση!… Γιατί δεν μας στηρίζετε, δεν μιλάτε εναντίον της τρομοκρατίας”, ανέφερε μεταξύ άλλων κατηγορώντας έτσι την Δύση για αυτό.

Σημειώνεται ωστόσο ότι τις προηγούμενες μέρες γινόταν προσπάθεια προσέγγισης της Δύσης από τον ίδιο. Κλιμακώνοντας και με αυτές τις δηλώσεις του γεωγραφικού προσδιορισμού, να προβάλλει την ψευδεπίγραφη αντίθεση Δύσης – Ανατολής στο πλαίσιο των γεωστρατηγικών σχεδίων της τουρκικής αστικής τάξης για την αναβάθμιση της στην Μέση Ανατολή και Ευρασία.

Σχεδιασμοί με συσπείρωση μουσουλμανικών κρατών- αστικών τάξεων τους, με την Τουρκία να επιδιώκει ηγετικό ρόλο. Συσπειρώσεις, συμμαχίες που αμφότεροι οι συμβαλλόμενοι στοχεύουν στην οικονομική λεία στην περιοχή έναντι άλλων.

Γιατί κάτω από το πέπλο της θρησκείας, των πολιτισμών, που είναι προπέτασμα καπνού, η υπαρκτή αντίθεση μεταξύ των καπιταλιστών, είναι μόνο μία, οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων, η αποδυνάμωση του αντιπάλου. Η αναβάθμιση της τουρκικής αστικής τάξης ως περιφερειακής δύναμης, περνά και μέσα από τις συμμαχίες της με τη λεγόμενη Δύση, όπως με τους ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, παρά τις μεταξύ τους ανταγωνισμούς. Ιμπεριαλιστικές συμμαχίες για την συνδιαχείριση του Αιγαίου, της Ανατ. Μεσογείου, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, κ.α.

Δείτε ακόμα...