Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων: Καταγγέλλει νέο απαράδεκτο περιστατικό τιμωρίας στρατευμένου στη Λέσβο

Στρατιώτες- Ορκωμοσία
Πηγή: Eurokinissi

Την καταδίκη της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων με αφορμή νέο περιστατικό τρομοκράτησης με στρατιώτη που τιμωρήθηκε.

Ο στρατιώτης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην άδικη τιμωρία της Διοίκησης του 98 ΤΥΕΘ προς οπλίτη ιατρό ο οποίος έστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα προς το 30ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ.

Αναλυτικά η Επιτροπή αναφέρει:

“Εκφράζουμε, εκ νέου, έντονα, την διαμαρτυρία μας για τα συνεχιζόμενα περιστατικά αδικαιολόγητης τιμωρίας σε στρατόπεδα της Λέσβου που καταγγέλλουν στρατευμένοι στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. 

Να σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη ποινικοποίηση της ελευθερίας πολιτικής σκέψης και άποψης. 

Να παρθούν πίσω οι ποινές στους δύο στρατιώτες.

Στο νέο περιστατικό επιχείρησης εκφοβισμού ο στρατιώτης τιμωρήθηκε επειδή εξέφρασε ως δικαιούταν την αλληλεγγύη προς τον οπλίτη ιατρό από το 98 ΤΥΕΘ που τιμωρήθηκε άδικα, εξαιτίας του χαιρετιστήριου μηνύματος προς τους συμμετέχοντες στο 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη.

Μάλιστα, από τη Διοίκηση του 98 ΤΕΘ που υπηρετεί ο στρατιώτης, ενημερώθηκε πως απαγορεύεται να εκφράζει την γνώμη του για την ποινή που επιβλήθηκε στον συνάδελφό του. Επιπλέον, του ανέφεραν πως απαγορεύεται, δήθεν, από το Σύνταγμα της χώρας να εκφράζουν πολιτικές απόψεις οι στρατιώτες! Και τον ενημέρωσαν πως θα ενημερωθεί για την ποινή του άμεσα…

Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να συμπληρωθεί στην επιχείριση τρομοκράτησης των νέων στρατευμένων με τα περιστατικά να πολλαπλασιάζονται συνεχώς στις μονάδες της χώρας. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αφήνει ανενόχλητη τη δράση εθνικιστών – φασιστών να χύνουν το δηλητήριο τους στον λαό μας και στους λαούς της περιοχής.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν τεράστιες ευθύνες για τις κατευθύνσεις οι οποίες ακολουθούνται με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν την φωνή των νέων στρατευμένων ακόμη κι όταν αυτοί εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τους συναδέλφους τους στρατιώτες.

Παραμένει γνωστό σε κάθε δημοκράτη άνθρωπο ότι τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων, η ελευθερία της έκφρασης τους, συνεχίζουν να υπάρχουν κατά τον χρόνο της θητείας τους. Δεν μένουν, ούτε πρόκειται να μείνουν έξω από τις πύλες των στρατοπέδων. Οι στρατευμένοι είναι παιδιά του λαού, έχουν πολιτικά δικαιώματα και το ελεύθερο δικαίωμα έκφρασης τους”.

Δείτε ακόμα...