Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Εκδήλωση την Κυριακή 6 Αυγούστου για τα 78 χρόνια από την επίθεση στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια των Χανίων απαιτώντας να δικαστούν και να τιμωρηθούν οι ΝΑΤΟικοί που εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου και τρομοκράτησαν ένα 14χρονο κορίτσι, πραγματοποίησαν η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, μαζί με εργατικά σωματεία και φοιτητικ

Σε αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023 στις 8.30 μ.μ. στο Γιαλί Τζαμί με αφορμή τα 78 χρόνια από την επίθεση στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.  Ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο ΑΠΘ. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από έκθεση βιβλίου και ζωντανή μουσική.

Σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων αναφέρει:

«78 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται από τις 6 και 9 Αυγούστου του 1945, όταν οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν  τις ατομικές βόμβες και δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Χιλιάδες ήταν επίσης, οι τραυματισμένοι, οι άνθρωποι που «έζησαν» με τα εγκαύματα και άλλες πληγές από τον πυρηνικό όλεθρο. Η ρίψη των ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ αποτελούσε μια επίδειξη ισχύος απέναντι στην Σοβιετική Ένωση, η οποία είχε αποκτήσει αυξημένο κύρος στους λαούς για την τεράστια συμβολή της στη συντριβή του ναζισμού επίσης στόχευε να τρομοκρατήσει το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα.

Σήμερα που κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα, στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, το ενδεχόμενο γενίκευσής του βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη το ίδιο και η απειλή ενός πυρηνικού πλήγματος. Μάλισταηπρόσφατη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, στο πλαίσιο της «συνεχιζόμενης προσαρμογής της πυρηνικής αποτροπής του ΝΑΤΟ», πολλαπλασιάζει τους κινδύνους κατά των λαών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού φέρουν πολύ μεγάλες ευθύνες γιατί με την πολιτική τους βαθαίνουν ολοένα και περισσότερο την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων. Μετά την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν έχουν δρομολογηθεί επικίνδυνες διευθετήσεις ενώ αποκαλύπτεται ότι απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ και η συνοχή στη Νοτιοανατολική του πτέρυγα, με το βλέμμα στραμμένο σ’ έναν οδυνηρό συμβιβασμό για τη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής υπό ευρωατλαντική εποπτεία, προς όφελος των ενεργειακών ομίλων, σε βάρος των δύο λαών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά στις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να ορθωθεί τείχος στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα που επιχειρεί να αθωώσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που μακελεύουν τους λαούς! Ο λαός με την πάλη του έχει τη δύναμη να βγει στο προσκήνιο της Ιστορίας, να διεκδικήσει ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με τους άλλους λαούς.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για:

  • την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου από τη Σούδα και τη χώρα μας γενικότερα
  • να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα – να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές και η παραγωγή κάθε είδους όπλων μαζικής καταστροφής
  • να ματαιωθούν οι αποστολές ενόπλων δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων
  • όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ
  • καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση για το 78 χρόνια από την εγκληματική χρησιμοποίηση των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι  την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023 στις 8.30 μ.μ. πίσω από το Γιαλί Τζαμί»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...