Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου: Να μη βρεθεί ούτε ένας Έλληνας στρατιώτης στο πεδίο της σύρραξης

Αποβίβαση Αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία του υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση και του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
EUROKINISSI

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου (Κρήτης), με δελτίο Τύπου για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε επαγρύπνηση! Απαιτεί την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους μηχανισμούς που μπορεί να μας εμπλέξουν σε μια σύρραξη, καταργώντας όλες τις διευκολύνσεις που ισχύουν αυτή τη στιγμή (στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, στη Σούδα και αλλού)! Το δελτίο τύπου καταλήγει… Να μη βρεθεί ούτε ένας Έλληνας στρατιώτης στο πεδίο της σύρραξης, κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Να μη βρεθεί ούτε ένας Έλληνας στρατιώτης στο πεδίο της σύρραξης, κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα!

Τον τελευταίο καιρό μέσα από ειδήσεις και αναλύσεις η κοινή γνώμη προετοιμάζεται να αποδεχθεί μια πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία.

Για τη σύρραξη αυτή, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν δουλέψει συστηματικά τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας όλες τις απαραίτητες υποδομές για την ανάπτυξη των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων και οπλικών συστημάτων στο έδαφος της Ουκρανίας (κυρίως από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης), την ανάπτυξη πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα καθώς και την αεροπορική επιτήρηση του ρωσικού εναέριου χώρου. Είναι επόμενο ότι αυτή την στιγμή τα εδάφη μας έχουν μπει στο στόχαστρο της άλλης πλευράς.

Οι δήθεν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, οι «εναλλακτικές» προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΙΝΑΛ, στην πραγματικότητα, εκφράζουν διαφορετικές απόψεις που κινούνται στον ίδιο άξονα: την ενίσχυση του ρόλου της εγχώριας αστικής τάξης στο παιχνίδι για τη συσσώρευση όλο και μεγαλύτερων κερδών, με την ενίσχυση της εμπλοκής της στη μια ή την άλλη (ληστρική) συμμαχία.

Η διαμάχη που βλέπουμε να εξελίσσεται επικίνδυνα στην Ουκρανία δε γίνεται για τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία ή την αυτοδιάθεση μιας χώρας. Αποτελεί έκφραση μιας μακροχρόνιας διαπάλης για τη μερίδα του λέοντος στον ενεργειακό πλούτο, τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων και τα μερίδια των αγορών.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε επαγρύπνηση!

Δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε σε διλήμματα που καμουφλάρονται κάτω από θρησκευτικό μανδύα (ορθόδοξοι εναντίον της Δύσης), «αντιφασιστικό» περιεχόμενο, την εναντίωση στον «αυταρχισμό» της μιας ή της άλλης πλευράς ή την «υποστήριξη του αδυνάτου!

Αντίθετα, πρέπει να απαιτήσουμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους μηχανισμούς που μπορεί να μας εμπλέξουν σε μια σύρραξη, καταργώντας όλες τις διευκολύνσεις που ισχύουν αυτή τη στιγμή (στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, στη Σούδα και αλλού)!

Να μη βρεθεί ούτε ένας Έλληνας στρατιώτης στο πεδίο της σύρραξης, κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

14 Φεβρουαρίου 2022

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...