ΕΠΛΣ Αττικής – Πειραιά & Νήσων: Μέτρα τάξης για έλεγχο τήρησης κανόνων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού στα πλοία του ακτοπλοϊκού δικτύου

Έλεγχοι από λιμενικούς στο Λιμάνι της Πάτρας
Φώτο Αρχείου / Έλεγχοι από λιμενικούς στο Λιμάνι της Πάτρας / Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Αττικής – Πειραιά & Νήσων σχετικά με το προσωπικό που έχει διατεθεί στα πλοία του ακτοπλοϊκού δικτύου, ζητά, μεταξύ άλλων, να σταματήσει η παραβίαση του ωραρίου, τα φαινόμενα αυταρχισμού και να χορηγηθεί το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για τους ελέγχους.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση:

Θέμα: «Μέτρα τάξης για έλεγχο τήρησης κανόνων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοιού στα πλοία του ακτοπλοϊκού δικτύου»

Ως ΕΠΛΣΑΠ γίναμε αποδέκτες παραπόνων από συναδέλφους που ορίστηκαν για τον έλεγχο τήρησης κανόνων για τον περιορισμό διασποράς του Covid 19 στα πλοία του ακτοπλοϊκού δικτύου αλλά και σε λιμένες προορισμού όπου παρατηρήθηκαν φαινόμενα αυταρχισμού και παραβίασης του ωραρίου εργασίας και μάλιστα εκτός ΠΕΔΙΛΣ στην οποία τα στελέχη ανήκουν .

Υπενθυμίζουμε στους προϊσταμένους Λιμενικών Αρχών ότι τα ανωτέρω στελέχη έλαβαν οδηγίες – ενημέρωση για την άσκηση των καθηκόντων τους από υπερκείμενο κλιμάκιο ήτοι ΥΝΑΝΠ- ΛΣ ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΛΑ και επιπλέον τα στελέχη ορίστηκαν για συγκεκριμένο σκοπό και ΔΕΝ διατέθηκαν στις Λιμενικές Αρχές .

Επιπρόσθετα η εκτέλεση υπηρεσίας καθ’ όλη τη διάρκεια του πλου (αναχώρηση – άφιξη ) λογίζεται ως χρόνος εργασίας (πέραν του 8ωρου) αφενός γεννά δικαίωμα λήψης ημερήσιας ανάπαυσης και αφετέρου όταν πραγματοποιείται πλους από 22:00 έως 06:00 δικαίωμα λήψης νυχτερινής αποζημίωσης.

Nα σημειώσουμε ότι πολλά από τα στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ που ορίστηκαν για αυτόν τον σκοπό το έκαναν για ένα συνεχόμενο 12ωρο.

Τέλος, η Υπηρεσία οφείλει να μεριμνήσει για το αυτονόητο δηλαδή τη χορήγηση υγειονομικού υλικού στους συναδέλφους για αυτούς τους ελέγχους, καθώς και την αντικατάσταση της στολής υπ. αρίθμ 8α που δυσχεραίνει το έργο των συναδέλφων με την επιχειρησιακή στολή (μπλε) που θα διευκολύνει την εκτέλεση υπηρεσίας ειδικότερα στους λιμένες.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΟΥΖΗΣ Βασίλειος                                  ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Αττικής – Πειραιά & Νήσων
Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Αττικής – Πειραιά & Νήσων

Δείτε ακόμα...