ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος: Συνάντηση με το δήμαρχο Αλμυρού

Πραγματοποιήθηκε την 30-10-2020 συνάντηση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος με τον δήμαρχο Αλμυρού Ευάγγελο Χατζηκυριάκο με βασικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στην ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει ότι θέμα της συζήτησης ήταν τα ζητήματα του Λιμενικού Τμήματος Αμαλιάπολης και η εν γένει συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Τόσο η μείωση των οργανικών θέσεων, όσο και ο Λιμενικός «Καλλικράτης» απογύμνωσαν τα Λιμεναρχεία της περιοχής, ενώ κάποια άλλα καταργήθηκαν με αποτέλεσμα το Λιμενικό Σώμα να χάσει τη δυναμική που είχε μέχρι τότε, ενώ σε δεινή θέση βρέθηκαν και οι εναπομείναντες Λιμενικοί που υποχρεώθηκαν να καλύψουν τα κενά.

Ένα από τα θύματα του «Καλλικράτη» είναι και το Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης που ενώ αρχικά λειτουργούσε με ικανοποιητικό αριθμό στελεχών, από το 2014 και μετά λειτουργεί με σύνθεση 10 ατόμων τα οποία και δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες .

Τόσο η δραστηριότητα βιομηχανικών επιχειρήσεων  όπως  SOVEL ΑΕ , ΑΓΕΤ (Τσιγγέλι Αλμυρού) , ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ ΑΕ με 600 περίπου ετήσιους κατάπλους Φ/Γ πλοίων ,όσο και η μεγάλη ακτογραμμή 90 χιλιομέτρων, αλλά και η προοπτική ανάπτυξης εγχειρημάτων όπως τριών υποβρύχιων μουσείων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επιβάλουν τη συνεργασία του με τον τοπικό Δήμο προκειμένου να προβληθεί από κοινού η αναγκαιότητα εξέλιξης  της υπηρεσίας αυξάνοντας την οργανική της σύνθεση και αναβαθμίζοντας το ρόλο της Λιμενικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ.Χατζηκυριάκος Ευάγγελος δήλωσε αρωγός κάθε προσπάθειας αναβάθμισης της Λιμενικής Αμαλιάπολης αναλαμβάνοντας τη πρωτοβουλία να προωθήσει από το θεσμικό του ρόλο το σχετικό αίτημα και στο ΥΝΑΝΠ .

Ως ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με το Δήμο Αλμυρού προκειμένου όταν γίνει η ανακατανομή των 1500 νέων οργανικών θέσεων στο ΛΣ-ΕΛΑ.ΚΤ η Λιμενική Αρχή Αμαλιάπολης να αποκτήσει τη μορφή και τη σύνθεση που της αρμόζει». 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...