ΕΠΛΣ Ν. Φθιώτιδας: Ανακοίνωση για το κρούσμα κορονοϊού σε λιμενικό

Λιμενικός στο λιμάνι της Μυτιλήνης
Φώτο Αρχείου / Λιμενικός στο λιμάνι της Μυτιλήνης / Πηγή: Eurokinissi

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Ν. Φθιώτιδας εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερωθεί το ευρύτερο κοινό του Νομού και οι υπηρετούντες λιμενικοί για το θετικό κρούσμα COVID-19 που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες μέρες στο προσωπικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο λιμενικός είναι καλά και αναρρώνει, ενώ στις υπηρεσίες έχουν σταλεί αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που πρέπει να τηρούνται.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση:

Προκειμένου να ενημερωθεί το ευρύτερο κοινό του Νομού μας και οι υπηρετούντες συνάδελφοι, σχετικά με το κρούσμα κορονοϊού που παρουσιάστηκε σε συνάδελφο-μέλος μας, η Ένωσή μας προβαίνει στην παρούσα ενημέρωση, προκειμένου να δώσει τέλος στην αγωνία που προέκυψε αναφορικά με την πιθανότητα ενδεχόμενης επαφής με τον εν λόγω συνάδελφο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν στη διάθεσή μας, ο συνάδελφος, ευρισκόμενος σε άδεια από αρχές του μήνα και επειδή αντιλήφθηκε να του έχουν παρουσιαστεί συμπτώματα, υποβλήθηκε σε προληπτικό τεστ του νέου κορονοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, του οποίου τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά ως προς τη νόσο COVID-19. 

Δόθηκαν οδηγίες από το αρμόδιο προσωπικό του ΕΟΔΥ σχετικά με την παραμονή του σε καραντίνα στην οικία του μέχρι νεότερων οδηγιών και έλαβε δεκατέσσερις (14) ημέρες άδεια ειδικού σκοπού. 

Ο ίδιος, όντας ευσυνείδητος και ακέραιος σαν συνάδελφος και σαν άνθρωπος, άμεσα έπραξε τα δέοντα που υπαγορεύει η κείμενη νομοθεσία και αυτή τη στιγμή παρουσιάζει σταθερή κατάσταση υγείας, έχοντας μόνο μερικά δέκατα πυρετού. 

Όπως διαφαίνεται, έλαβαν και λαμβάνουν χώρα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και οποιουδήποτε είδους εικασίες και υποθέσεις, σε αυτές τις περιπτώσεις, μόνο περιττή παραπληροφόρηση και πανικό μπορούν να προκαλέσουν, χωρίς ουσιαστικό λόγο. 

Σε όλες τις Υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν αποσταλεί αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που πρέπει να τηρούνται και το ίδιο ισχύει και για τις Υπηρεσίες του Νομού μας, μέτρα τα οποία τηρούνται στο μέγιστο βαθμό και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, είτε από τους συναλλασσόμενους πολίτες, είτε από τους υπηρετούντες συναδέλφους.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        
ΓΙΑΤΑΓΑΝΑΣ Γεώργιος           ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Βάιος

Πηγή: Φωνή του Λ.Σ

Δείτε ακόμα...