«Εποικοδομητική συνομιλία» Μητσοτάκη – Μπλίνκεν με το βλέμμα στην Ουκρανία και την Αν. Μεσόγειο

Μητσοτάκης τηλεφωνική επικοινωνία
Πηγή: Eurokinissi

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα, Μητσοτάκης και Μπλίνκεν η οποία χαρακτηρίστηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό ως «εποικοδομητική συνομιλία» και φανερώνει την ενεργή ελληνική εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ελλάδα και ΗΠΑ «συνεχίζουν τον στενό συντονισμό, ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, ενάντια στις απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία», ανέφερε ο πρωθυπουργός στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι ο Μπλίνκεν ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη «σταθερή υποστήριξή της» στην Ουκρανία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται «η ισχυρή επιβολή των κυρώσεων και η εκτεταμένη ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια» που έχει προσφέρει. Επίσης σημειώνει ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν «πρόσθετους τρόπους για να βοηθήσουν την Ουκρανία», καθώς συνεχίζει να αμύνεται ενάντια στον «απρόκλητο και βάναυσο πόλεμο» που διεξάγει η Ρωσία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε επίσης ότι οι δύο πλευρές «συζήτησαν και για την επικείμενη συνάντηση του μηχανισμού 3+1 για την ενίσχυση της ενεργειακής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, καθώς και των Ηνωμένων Πολιτειών, και την προώθηση των στόχων μας που ενισχύονται από τα κοινά δημοκρατικά ιδεώδη για την περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...