ΕΠΟΠ: Ολοκληρώθηκαν στο μεγαλύτερο βαθμό οι αθλητικές και υγειονομικές εξετάσεις

ΕΠΟΠ Λοχίας των Δυνάμεων Καταδρομέων
Φώτο Αρχείου / ΕΠΟΠ Λοχίας των Δυνάμεων Καταδρομέων / Πηγή: Eurokinissi

Ολοκληρώθηκαν στο μεγαλύτερο βαθμό, την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, οι αθλητικές και υγειονομικές εξετάσεις των υποψήφιων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων αναβολών των αθλητικών εξετάσεων, όπως συνέβη στην Αλεξανδρούπολη, όπου οι υποψήφιοι που επρόκειτο να διαγωνισθούν την περασμένη Τετάρτη στα αθλήματα στο στάδιο της πόλης, δεν μπόρεσαν λόγω των καιρικών συνθηκών και θα προσέλθουν αύριο Τρίτη, καθώς και ορισμένων περιπτώσεων επανεξετάσεων λόγω τραυματισμών, η διαδικασία στο σύνολό της έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν και στο kranosgr, άμεσα οι επιτροπές θα αρχίζουν να επεξεργάζονται τα αποτελέσματα που θα σταλούν από τους σχηματισμούς της χώρας στα Γενικά Επιτελεία, προκειμένου να συγκροτηθούν οι πίνακες των επιτυχόντων.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι υποψήφιοι που έχουν συγκεντρώσει υψηλό αριθμό μορίων -για τον οποίο έχουν ενημερωθεί από το ηλεκτρονικό σύστημα των επιτελείων μέσω των κωδικών του taxisnet καθώς και για τη σειρά κατάταξής τους- εφόσον έχουν κριθεί ικανοί στις αθλητικές και υγειονομικές εξετάσεις, θα πρέπει να θεωρούνται επιτυχόντες στο διαγωνισμό.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει μέσα στον Ιούλιο, οι επιτυχόντες θα κληθούν να παρουσιαστούν σε κέντρα κατάταξης που έχουν ορισθεί.

Για το Στρατό Ξηράς, που θα σηκώσει και το μεγαλύτερο βάρος των υποψηφίων, οι νέοι και νέες Επαγγελματίες Οπλίτες, όλων των Όπλων – Σωμάτων, πλην των Ειδικών Δυνάμεων, θα καταταγούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής, για περίπου τρίμηνη βασική εκπαίδευση, η οποία μπορεί να είναι μικρότερης διάρκειας και τα νέα στελέχη να τοποθετηθούν νωρίτερα στις μονάδες της Θράκης και του Ανατολικού Αιγαίου.

Πηγή: kranos.gr (Ηλίας Προύφας)

Δείτε ακόμα...