Έρχεται στη Σούδα το «USS Hershel “Woody” Williams»

To «USS Hershel “Woody” Williams»

Στο δρόμο για τη Σούδα βρίσκεται το τεράστιο πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού «USS Hershel “Woody” Williams», αποπλέοντας από την έως τώρα βάση του στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια για τη νέα του μόνιμη βάση στην Κρήτη. Η μεταστάθμευση του ανακοινώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, στην Ελλάδα, σε άλλο ένα δείγμα της κλιμάκωσης της εμπλοκής της χώρας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

Στο Νατοϊκό Ναύσταθμο της Σούδας, που οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μετρέψει σε «Πέρλ Χαρμπορ» της Μεσογείου θα συναντήσει μεταξύ άλλων και τις Φρεγάτες Reina Sofia της Ισπανίας και την Enterprise του Ηνωμένου Βασιλείου.


Υπενθυμίζουμε, ότι μετά την επίσκεψη Πομπέο στη Θεσσαλονίκη, το ρόλο της οποίας εκθείασε για την υλοποίηση σχεδιασμών της χώρας του, από τη ρωσική πρεσβεία γνωστοποιήθηκε ότι στο λιμάνι της πόλης έφτασε το «Smolny», εκπαιδευτικό πλοίο του στόλου της Βαλτικής του Ρωσικού Ναυτικού. Το συγκεκριμένο πλοίο τον περασμένο μήνα είχε ελλιμενιστεί και στον Πειραιά.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...