Έρευνες πλωτών του λιμενικού σε Σαρωνικό και Κρήτη

Πλωτό Λιμενικού
Φώτο αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Έρευνες πλωτών του λιμενικού σε Σαρωνικό και Κρήτη για τον εντοπισμό 50χρονης αγνοούμενης και σκάφους με μετανάστες αντίστοιχα.

50χρονη αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή Νησί Ντούνη Αττικής

Διεξάγονταν έρευνες από δύο πλωτά του λιμενικού. Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης συνεχίστηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό 50χρονης που αγνοείτο στη θαλάσσια περιοχή Νησί Ντούνη Αττικής, στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Η γυναίκα, όπως διαπιστώθηκε, εντοπίστηκε τελικά νεκρή. 

Διεξάγονταν έρευνες από δύο πλωτά του λιμενικού, ενώ γίνονταν και έρευνες από ξηράς.

Στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν άνεμοι βόρειο βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Σκάφος που βρίσκεται σε κίνδυνο ανοιχτά της Κρήτης

Επιχείρηση του Λιμενικού σε εξέλιξη – Από χθες το βράδυ, τα σκάφη «χτενίζουν» τη θαλάσσια περιοχή χωρίς να έχουν βρει ίχνος του πλοίου. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανοιχτά της Κρήτης, μετά από πληροφορία για σκάφος που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο συναγερμός σήμανε όταν χθες βράδυ, ένας άνδρας επικοινώνησε με τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης, το 112, και ανέφερε ότι βρίσκεται σε σκάφος ανοιχτά της Κρήτης γεμάτο με μετανάστες που κινδυνεύει.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης με σκάφη του λιμενικού να χτενίζουν την θαλάσσια περιοχή χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί ίχνος του πλοίου.

Πηγή: limenikanea

Δείτε ακόμα...