Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Παράσταση στη ΔΕΗ ενάντια στις διακοπές ηλεκτροδότησης

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά από τις “τσουχτερές” ανατιμήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε χθες στη Διεύθυνση της ΔΕΗ στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του EK, Μιχάλης Κατσιγιάννης, ήδη αρκετές οικογένειες τόσο μέσα στο Αγρίνιο όσο και στα περίχωρα, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, στο σκοτάδι και χωρίς θέρμανση, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Πρόκειται για ζήτημα που τέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής παράστασης, με τους συνδικαλιστές να απαιτούν άμεσα επανασυνδέσεις του ρεύματος, αλλά και να ακυρωθούν οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος.

Στην παράσταση του ΕΚΑ, συμμετείχαν επίσης, αντιπροσωπείες των σωματείων Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ιματισμού Αγρινίου.

Στο υπόμνημά του προς τη Διεύθυνση της ΔΕΗ, ο φορέας εκφράζει παράλληλα, την αντίθεσή του στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Επιχείρισης και διεκδικεί, πρόσβαση του λαού σε φθηνό ρεύμα.

Συσκέψεις οργάνωσης της πάλης

Εν τω μεταξύ, το Εργατικό Κέντρο απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία μέλη του στους αντιπροσώπους τους, σε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης του επόμενου διαστήματος τη Δευτέρα 18 Οκτώβρη, θέτοντας ως αιχμή την κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη και την προβολή αιτημάτων βάση των σημερινών αναγκών. Επίσης, για την έκφραση συμπαράστασης στην απεργία των υγειονομικών στις 21 του μήνα, αλλά και την προετοιμασία αυτής των οικοδόμων στις 4 Νοέμβρη.

Παράλληλα, καλεί σε νέα σύσκεψη συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συλλόγους ΕΒΕ και αγροτών, φορείς της νεολαίας και των γυναικών απ’ όλη την Αιτωλοακαρνανία, την Τετάρτη 3 Νοέμβρη, για την κατάσταση που επικρατεί στην δημόσια Υγεία και την διεκδίκηση της ενίσχυσης της.

Δείτε ακόμα...