Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Καταγγέλλει την ποινή φυλάκισης σε στρατιώτη που υπηρετεί στη Ρόδο

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας - Παλιότερη κινητοποίηση στην Εγνατία Οδό ενάντια στη μετατροπή της Ηγουμενίτσας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών
Φώτο Αρχείου / Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας – Παλιότερη κινητοποίηση στην Εγνατία Οδό ενάντια στη μετατροπή της Ηγουμενίτσας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει την απαράδεκτη ποινή φυλάκισης 20 ημερών που επέβαλε σε στρατιώτη η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο επειδή δημοσίευσε επιστολή στην οποία εξέφρασε την αντίθεσή του σε κάθε είδους εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας και τάχτηκε ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Είναι απαράδεκτο την στιγμή που η κυβέρνηση, με την σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης, εμπλέκει όλο και πιο βαθειά τη χώρα μας στον ιμπεριαλιστικό αυτό πόλεμο με την τουρκική προκλητικότητα να χτυπάει κόκκινο. Την στιγμή που χαρατσώνει σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, κάθε πολίτη με 730 δολάρια ώστε να συγκεντρωθούν τα 7,5 δις ευρώ που αντιστοιχούν στο 3,76% του ΑΕΠ, ξεπερνώντας και αυτές ακόμα τις ΗΠΑ! Την στιγμή που δίνει σε κάθε φαντάρο με 8Ε τον μήνα για να τα βγάλει πέρα. Να προσπαθεί με αυτή την απαράδεκτη ποινή στον στρατευμένο να εκφοβίσει, να στερήσει από τους στρατευμένους το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να διεκδικούν.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά και διατηρούν όλα τα πολιτικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους και γι’ αυτό η στάση αυτή του στρατευμένου μας γεμίζει αισιοδοξία, υπερηφάνεια και έχει την αμέριστη στήριξή μας.

Απαιτούμε άμεσα να ανακληθεί η απαράδεκτη ποινή φυλάκισης.

Δείτε ακόμα...