Εργαζόμενοι e- food – Πάτρα: «Αποφασιστικής σημασίας η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους»

Κινητοποίηση διανομέων της «e-food» στην Αθήνα 22/9/21
Κινητοποίηση διανομέων της «e-food» στην Αθήνα 22/9/21

Αποφασισμένοι να καταργήσουν στην πράξη το Νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη, δηλώνουν και οι εργαζόμενοι της “e-food” στην Πάτρα, που χθες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα – απόφαση του Εργατικού Κέντρου της πόλης, συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία.

Από νωρίς το πρωί, προχώρησαν σε μια σειρά δράσεις όπως, το κρέμασμα γιναγντοπανό στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην πλατεία Γεωργίου στο κέντρο της πόλης, με το σύνθημα «Είμαστε εργάτες, όχι συνεργάτες». Ακολούθησε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, αλλά και γλέντι που στήθηκε από το σωματείο, αμέσως μετά.

«Η απόφαση της εταιρίας νε μετατρέψει τις συμβάσεις μας σε αορίστου χρόνου, είναι μια μεγάλη νίκη, που την κερδίσαμε από την καθολική μας συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης, την μεγάλη υποστήριξη και αλληλεγγύη που δεχθήκαμε, αλλά και από την οργάνωση στο σωματείο μας που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Διανομέων – Ντελιβεράδων Νομού Αχαΐας, Νίκος Κουφαλάκος, που και ο ίδιος εργάζεται στην “e-food”.

Κάλεσε παράλληλα σε συσπείρωση στα συνδικάτα, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή μας η δύναμη, ανάγκασε την εταιρία να στείλει μηνύματα σε όλους, δέκα ώρες πριν την απεργία, για την αλλαγή των συμβάσεών μας σε αορίστου, απ’ ευθείας απ’ αυτήν, χωρίς τους μεσάζοντες της man-power».

Έκανε λόγο για νίκη των εργαζομένων, υποστηρίζοντας πως «πολλοί συνάδελφοι δεν ήξεραν για το σωματείο μας, είναι ευκαιρία να γνωριστούμε, να ενταχθούν και άλλοι σ’ αυτό, γιατί μόνο οργανωμένος αγώνας μπορεί να έχει αποτέλεσμα», συμπληρώνοντας ότι «δεν σταματάμε, συνεχίζουμε για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας, όπως και να παρθεί πίσω η άδικη εκδικητική απόλυση συναδέλφου μας στην Πάτρα».

Στο πλευρό των εργαζομένων της “e-food” βρέθηκε, εκτός του σωματείου των διανομέων, η διοίκηση του ΕΚ Πάτρας με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δημήτρη Μαρμούτα και τα μέλη Γιώτα Παναγοπούλου (αντιπρόεδρο), Βασίλη Βασιλείου (μέλος της Διοίκησης), καθώς και το συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, με αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ του.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...