Εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη για μέτρα ασφαλείας μετά το εργατικό δυστύχημα

Δυστύχημα με έναν νεκρό και δυο τραυματίες εργαζόμενους στον ΗΣΑΠ έγινε τα ξημερώματα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στα Πατήσια - Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021
Δυστύχημα με έναν νεκρό και δυο τραυματίες εργαζόμενους στον ΗΣΑΠ έγινε τα ξημερώματα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στα Πατήσια – Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 / Πηγή: Eurokinissi

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την Πέμπτη 18 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς με αποφάσεις των Σωματείων τους. Μετά και το εργατικό δυστύχημα της Τρίτης, με το θάνατο ενός εργαζόμενου και τον τραυματισμό άλλων δύο, απαιτούν τη λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας.

Στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Διοίκησης.

Τα Σωματεία επισημαίνουν ότι για όλα αυτά τα εργατικά ατυχήματα «έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση, που με την πολιτική της ενισχύει την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη λειτουργία των ιδιωτών, που μοναδικό στόχο έχουν το κέρδος ακόμα και με κόστος ανθρώπινες ζωές. Επίσης, έχει ευθύνες η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ με την μεθοδευμένη μείωση του προσωπικού και την έλλειψη ανταλλακτικών, που ευνοούν, την ανεξέλεγκτη, αθρόα είσοδο ιδιωτικών συνεργείων στο δίκτυο της Εταιρείας».

Τονίζουν ότι «ο θάνατος του συναδέλφου μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητος. Πρέπει όλοι μαζί να απαιτήσουμε να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος και κυρίως να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην υπάρξει κανένα παρόμοιο ατύχημα στο μέλλον».

Ακόμη ζητούν να δοθούν απαντήσεις από τη Διοίκηση στα ερωτήματα, που έχουν θέσει «για το εάν είχε ελεγχθεί και από ποιόν φορέα το μηχάνημα λείανσης των γραμμών, το οποίο έγινε αιτία πρόκλησης του δυστυχήματος, εάν είχε γίνει κανονικά η συντήρησή του και από ποιόν ελέγχθηκε κ.α» και διεκδικούν «να ενισχυθεί με προσωπικό και μέσα το εργατοτεχνικό προσωπικό της ΣΤΑ.ΣΥ, ώστε να σταματήσουν οι αναθέσεις σε εργολάβους εργασιών συντήρησης».

Στάσεις εργασίας την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. ως τη λήξη της βάρδιας. Επίσης, στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00 θα πραγματοποιήσουν και οι τεχνίτες της ΟΣΥ. Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλαν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ζητώντας άμεση απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στη γραμμή 1 του Μετρό και συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...