Έρμαια του παζαριού ΕΕ και ελληνικών κυβερνήσεων με την Τουρκία οι ξεριζωμένοι

Ο κυνισμός της κυβέρνησης έχει απογειωθεί, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της ενημέρωση από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και τις εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση απάντησε με συνωμοσιολογίες για το τι έγινε στον Έβρο με τους πρόσφυγες και στέλνει τα ΜΑΤ στον Ελαιώνα όπου ολόκληρες οικογένειες δεν έχουν πρόσβαση καν σε φαγητό, γιατί η κυβέρνηση προωθεί άλλα επιχειρηματικά σχέδια στην περιοχή.

Μάλιστα, η Μ. Κομνηνάκα, σημείωσε ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κάνει λόγο για μειωμένες ροές, δείχνει μεγάλη επιμονή για τη δημιουργία νέας υπερδομής- φυλακή μέσα σε δάσος στη Λέσβο.

Όπως σημείωσε, η πολιτική της κυβέρνησης εντάσσεται στις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις καταστολής, εγκλωβισμού και εργαλειοποίησης των ξεριζωμένων σε γεωπολιτικά παζάρια.

Την ίδια ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις παρουσιάζονται άμοιρες ευθυνών, δίνουν γη και ύδωρ στο δολοφονικό οργανισμό του ΝΑΤΟ -όπως και η σημερινή- που προκαλεί την προσφυγιά. Και ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν πρέπει να αποδεχθεί τον 21ο αιώνα να μιλάμε για πλεούμενα πτώματα και 5χρονα νεκρά παιδιά από τσίμπημα σκορπιού.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ξεριζωμένοι γίνονται έρμαια του παζαριού της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων με την Τουρκία, ενώ οι δηλώσεις της κυβέρνησης περί υβριδικών απειλών είναι «τρομακτικές», καθώς οι ξεριζωμένοι είναι θύματα και όχι εισβολείς. Τα κυριαρχικά δικαιώματα κινδυνεύουν από την πολιτική συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και το γκριζάρισμα νησιών, όπως σημείωσε. 

Τέλος, επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας που δημιουργεί τον εγκλωβισμό, για εξασφάλιση των δικαιωμάτων για άσυλο στις χώρες τελικού προορισμού και για σταμάτημα των απελάσεων και επαναπροωθήσεων.

Δείτε ακόμα...