Ερντογάν για τη MED7: Είμαστε πολύ μεγάλοι για εσάς, δεν μπορείτε να μας φάτε

Ερντογάν
Φώτο αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε τη δική του απάντηση με τον δικό του τρόπο, σχετικά με την Σύνοδο MED7 στην Κορσική. Σύνοδος, η οποία αφού επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα διαλόγου με την Τουρκία με ‘sic’ τρόπο, σφραγίστηκε με την επιδίωξη της Γαλλικής αστικής τάξης, να αναδειχθεί σε μια από τις βασικές γεωστρατηγικές δυνάμεις στην περιοχή που διεκδικεί λεία, ‘σπάζοντας’ την κυριαρχία άλλων, όπως της Τουρκίας, των ΗΠΑ. Και με τις υπόλοιπες αστικές τάξεις των χωρών που συμμετείχαν στην MED7, να διεκδικούν μερίδια αγοράς.

Μετά την Σύνοδο, σε μια ανάρτησή του στο twitter ο Τούρκος πρόεδρος, απάντησε στις εργασίες της Συνόδου, δημοσιεύοντας ένα βίντεο με παλαιότερη δήλωση του όταν ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, και στην οποία έλεγε “Υπάρχει ένας λύκος στο τραπέζι που έχετε ετοιμάσει. Θέλετε να μας φάτε σε αυτό το τραπέζι, αλλά συγγνώμη, είμαστε πολύ μεγάλοι για εσάς, δεν μπορείτε να μας φάτε”.

Η υπεροπτική απάντηση του Ερντογάν δεν είναι άσχετη φυσικά απο το ότι όλες οι συμμετέχουσες χώρες, ψέλλισαν ουσιαστικά, αλλά και η Γαλλία στηρίζει την συνδιαχείριση μέσω διαλόγου. Εχει τις πλάτες των ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,ΕΕ που κινούνται ενιαία στη στρατηγική της συνεκμετάλλευσης.

Στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα της Συνόδου, προβήθηκαν ως επιτυχία της χώρας και στήριξής της απο τις χώρες του νότου. Οι ευθύνες της ΝΔ είναι τεράστιες, οχι μόνο γιατί γνωρίζει οτι όλες αυτές οι χώρες είναι υπέρ της συνδιαχείρισης- που συμφωνεί και η κυβέρνηση, αλλά γιατί εμφανίζει τους ιμπεριαλιστές ως ‘σωτήρες’. Σωτήρες της αστικής τάξης όμως, και οχι του λαού της χώρας.

Γιατί να μην κάνει αστεϊσμούς ο Ερντογάν;

Δείτε ακόμα...