Ερντογάν: Η Ελλάδα να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα καταστρέψουν την ίδια και τον λαό της

Ερντογάν

Μια νέα, σύντομη αναφορά στην Ελλάδα έκανε στην ομιλία του για την έναρξη των εργασιών της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Το να ενθαρρύνεται η Ελλάδα, που εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου με μη στρατιωτικό καθεστώς», είπε, «είναι ασυμβίβαστο με τη λογική και τη συμμαχία. Συμβουλεύουμε την ελληνική κυβέρνηση να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε καταστροφή την ίδια και τον λαό της».

Σχετικά με την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ προς την Κύπρο, είπε ότι «αυτό είναι επικίνδυνο επειδή καταστρέφει την ισορροπία στο νησί».

Θυμίζουμε πως η Τουρκία έστειλε νέα επιστολή στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με την οποία αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας σε νησιά του Αιγαίου, ενώ αναφέρεται και πάλι στην αποστρατιωτικοποίησή τους.

Στη συγκεκριμένη επιστολή η Άγκυρα υποστηρίζει ότι τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία και σημειώνει ότι οι διεθνείς συνθήκες, ακόμη και αυτή των Παρισίων στην οποία δεν είναι συμβαλλόμενο μέλος η Τουρκία, της δίνει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδας επί των νησιών και των θαλάσσιων ζωνών.

Η επιστολή έχει ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου είναι πέντε σελίδες και αφορά σε απάντηση στην ελληνική επιστολή για το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών.

Δείτε ακόμα...