Ερντογάν: Η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει τα ουκρανικά εδάφη

Η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει στην Ουκρανία τα εδάφη τα οποία έχει καταλάβει, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας που ενσωματώθηκε στη Ρωσία το 2014, υποστήριξε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο PBS.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να διατηρήσει μέρος των εδαφών που έχει καταλάβει από την Ουκρανία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε «αναμφίβολα όχι». «Εάν πρόκειται να εδραιωθεί ειρήνη στην Ουκρανία, φυσικά, η επιστροφή της γης στην οποία έγινε η εισβολή θα είναι πολύ σημαντική. Αυτό είναι το αναμενόμενο. Αυτό είναι το ζητούμενο. Ο κ. Πούτιν έχει κάνει ορισμένα βήματα. Και εμείς έχουμε κάνει ορισμένα βήματα. Τα εδάφη στα οποία έγινε εισβολή πρέπει να επιστραφούν στην Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Βλ. Πούτιν «θέλει να τελειώνει το συντομότερο δυνατό» με αυτόν τον πόλεμο και επανέλαβε ότι η Τουρκία και ο ΟΗΕ «εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση».

Η Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν να προχωρήσουν σύντομα σε «ανταλλαγή 200 αιχμαλώτων», δήλωσε επίσης ο Τούρκος Πρόεδρος, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια «σημαντική» πρόοδο στη σύγκρουση.

Δείτε ακόμα...