Ερντογάν: Η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα με την Αθήνα, όσο η Ελλάδα δεν τα βάζει μαζί μας

Η Τουρκία δεν έχει κάποιο πρόβλημα με την Αθήνα, όσο η Ελλάδα δεν τα βάζει με την Άγκυρα στο Αιγαίο, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu».

«Εξαπολύουμε τον “Tayfun”. Ποια είναι η ακτίνα δράσης του “Tayfun”; 561 χιλιόμετρα. Τι κάνουν οι Έλληνες; Αναστατώνονται. Οι εφημερίδες φτιάχνουν αμέσως τίτλους: “Θα χτυπήσουν την Αθήνα”. Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα, όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο».

«Για όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν τα βάζουμε μαζί σας», δήλωσε ο Ερντογάν σε μία τελετή που πραγματοποιήθηκε σε ένα προάστιο της Άγκυρας.

Η Τουρκία προχώρησε τον Οκτώβρη σε μία δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου μικρής ακτίνας δράσης «Tayfun» που παράγει. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό κρατικό πρακτορείο, ο πύραυλος μπορεί να πλήξει έναν στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων σε χρόνο 456 δευτερολέπτων.

Ο Ερντογάν χαιρέτησε την αναπτυσσόμενη τουρκική αμυντική βιομηχανία, δηλώνοντας ότι η κάθε χώρα «φθονεί» την Τουρκία για το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μάχης Bayraktar TB2, αλλά και για το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος τζετ, Kizilelma.

Δείτε ακόμα...