Ερντογάν: Η Τουρκία είναι παντού- Σε Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο, Παλαιστίνη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν
Φωτό Αρχείου

“Η Τουρκία είναι παντού- Σε Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο, Παλαιστίνη.”

Αυτά δήλωσε χτες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια επίδειξη της επιθετικότητας της Τουρκικής αστικής τάξης αλλά και υπενθύμισης προς άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για το ρόλο και τις διεκδικήσεις της στην Ανατ. Μεσόγειο.

«Για εμάς η Τουρκία δεν είναι 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Για εμάς η Τουρκία είναι παντού. Γι’ αυτό ήμασταν πάντα εκεί, στην Παλαιστίνη, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Ιράκ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτική ήταν η προσπάθειά του να συνδέσει τους ηγέτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με το παρόν και το μέλλον καλώντας τους νέους, στους οποίους απηύθυνε την ομιλία του, να κρατήσουν ανοιχτή τη «γέφυρα» με το παρελθόν- να στοιχηθούν πίσω απο τα συμφέροντα των μονοπωλίων. «Προχωράμε από τα ίχνη του Αλπ Αρσλάν, του Σαλαντίν, του Ερτουγρούλ, του Μωάμεθ Πορθητή, του Γιαβούζ, του Αμντούλ Χαμίτ και του Κεμάλ. Εσείς οι νέοι θέλετε να κρατήσετε ζωντανή μέχρι την αιωνιότητα τη γέφυρα που χτίσαμε από το παρελθόν ως το μέλλον; Ναι!», σημείωσε. Πρόσθεσε δε ότι όπου ήταν οι πρόγονοί τους υπήρχε ειρήνη και γαλήνη, ενώ τώρα υπάρχει βία και τυραννία.

Στο μεταξύ, τέσσερις νέες επιθέσεις με drones σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας εκ των οποίων οι τρεις έγιναν στην πόλη Μπατμάν και η άλλη μία στην πόλη Σιρνάκ. Αν και οι αρχές της Άγκυρας δεν αναφέρουν από πού προέρχονται αυτές οι επιθέσεις, εικάζεται ότι μπορεί να γίνονται από κάποιες τρομοκρατικές οργανώσεις λόγω και της κινητικότητας στη Μέση Ανατολή.

Με πληροφορίες από skai.gr

Δείτε ακόμα...