Ερντογάν: Κατηγόρησε την Αθήνα για «υπόθαλψη τρομοκρατών»

Με νέες κατηγορίες περί «υπόθαλψης τρομοκρατών», ο Τούρκος Πρόεδρος επιχειρεί να διατηρήσει ανοιχτά όλα τα θέματα στα Ελληνοτουρκικά, βάλλοντας παράλληλα και κατά των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του σύνθετου παζαριού για τη θέση της τουρκικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας από το Ουζμπεκιστάν και τη Σύνοδο του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών, κατηγόρησε για ακόμη μια φορά την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ για υπόθαλψη τρομοκρατών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην οργάνωση FETO του εξόριστου στην Αμερική Τούρκου ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της ΕΕ προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος σε δημοσιογράφους, λέγοντας παράλληλα ότι «τον Γκιουλέν τον προφυλάσσει και τον κρύβει ο Μπάιντεν».

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε ακόμα την Ελλάδα ότι στηρίζει τις τρομοκρατικές κουρδικές οργανώσεις μέσω του λεγόμενου «στρατοπέδου του Λαυρίου».

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ισχυριζόμενος ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ που βρίσκονται στην περιοχή, έχουν στόχο και την Τουρκία.

Ακόμα αναφέρθηκε στη συμφωνία που επιδιώκει να ολοκληρώσει με τις ΗΠΑ για τα F-16, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξουν καλύτερα νέα για την Άγκυρα, καθώς με περισσότερους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο, η διαδικασία θα προχωρήσει πιο γρήγορα.

Δείτε ακόμα...