Ερντογάν στα Βαρώσια: Λύση δυο κρατών

Παραλία Βαρωσίων, περίκλειστη πόλη Αμμοχώστου, Κύπρος
Φώτο Αρχείου / Παραλία Βαρωσίων, περίκλειστη πόλη Αμμοχώστου, Κύπρος – Πηγή: Twitter

Ολοκληρώθηκε χτες η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν στα Βαρώσια, στην περίκλειστη πόλη. Μετά το πέρας της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος συνοδευόταν από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

Κρίμα που όλη αυτή η ομορφιά κρατήθηκε μακριά από το κοινό μέχρι σήμερα. Αυτό το μέρος περιμένει την ημέρα που θα συναντήσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του. Ως μητέρα πατρίδα, θα είμαστε με το “ψευδοκράτος” σε κάθε του βήμα

Ερσίν Τατάρ

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι «Στο Κυπριακό ένα είναι το θύμα κι αυτό τα δικαιώματα των Τ/κ που έτυχαν σφετερισμού και δεν λαμβάνονται υπόψη εδώ και χρόνια. Στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε νέα θύματα, αλλά να ανοίξουμε το Βαρώσι για όλους», είπε. Ενώ στην ομιλία του στους εορτασμούς για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Λευκωσία, ανέφερε ότι 83 εκ. Τούρκων αδερφών γιορτάζουν με τους Τ/κ την επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους και πως οι σημαίες της ημισελήνου δείχνουν «το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η εθνική μας υπόθεση». Τα πολιτικά προβλήματα συνεχίζονται στην Κύπρο τόνισε, που ξανακέρδισε τη σταθερότητα μετά την «ειρηνευτική επιχείρηση» του 1974, η οποία ακολούθησε “τις αυξημένες επιθέσεις και τα εγκλήματα των Ε/κ|.

Συνεχίζοντας έθεσε και το ‘δια ταύτα’ ότι στην Κύπρο, «υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί, δύο χωριστά κράτη» και ότι «μια λύση δύο κρατών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων βάσει της κυριαρχικής ισότητας». Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, ήταν και το αποτέλεσμα των τελευταίων «προεδρικών εκλογών», Δεν ανεχόμαστε πλέον παιχνίδια διπλωματίας, πρόσθεσε.

Ξαναθύμισε το ρόλο της Τουρκίας ως ιμπεριαλιστή περιφερειάρχη στην περιοχή, λέγοντας ότι κανείς δεν πρέπει να πιστεύει πως θα υπάρξει σταθερότητα και ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο, εάν οι Τ/κ και η Τουρκία δεν έχουν τη δική τους δίκαιη θέση.

O κ. Ερντογάν από την «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, έστειλε χαιρετίσματα «στα αδέρφια μας στο Αζερμπαϊτζάν και ελπίζω, κ. πρόεδρε Έρσιν Τατάρ, μια επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν το συντομότερο δυνατό, θα είναι ένα βήμα που θα μας φέρει σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...