Ερντογάν: Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις με ΝΑΤΟϊκές αιχμές

Στο ΝΑΤΟ το οποίο έχει βάλει στον Προκρούστη τα κυριαρχικά δικαιώματα μεταφέρει η Τουρκική κυβέρνηση τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της, παίρνοντας «αέρα» από τα παζάρια για την διασφάλιση της ΝΑΤΟικής συνοχής, στην οποία άλλωστε ορκίζεται η ελληνική κυβέρνηση. 

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται να στείλει στο ΝΑΤΟ εικόνες με τα ίχνη των ραντάρ που «αποδεικνύουν» την ελληνική παρενόχληση μαχητικού αεροσκάφους και το «κλείδωμα» του από το ελληνικό σύστημα S-300. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τέτοια στοιχεία θα δοθούν στον γγ του ΝΑΤΟ αλλά και στα υπουργεία Άμυνας όλων των κρατών – μελών της λυκοσυμμαχίας. Ο δε υπουργός Αμυνας Χουλούσι Ακάρ υποστήριξε ότι «πρέπει να φανεί, να κατανοηθεί και να εξηγηθεί τι έχει κάνει η γειτονική μας χώρα, η οποία συνεχώς προσπαθεί να αυξήσει την ένταση. Είναι απαράδεκτη αυτή η ολοφάνερη κακοήθεια και απερισκεψία».

Κατά την ομιλία του σήμερα στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ισχυρίστηκε ότι «η Τουρκία γνωρίζει ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχή με παρενοχλήσεις σε κάθε ευκαιρία στο Αιγαίο είναι μόνο πιόνια και τον πραγματικό αγώνα δίνουν αυτοί που βρίσκονται πίσω τους».

Όπως είπε, «οι ναυτικοί μας είναι πολεμιστές στα χνάρια των διαβόητων αρχηγών που μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη». Πρόσθεσε ότι η Τουρκία γνωρίζει καλά την ένταση που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο «για να υπονομευτούν τα συμφέροντα της χώρας», επίσης «τον λόγο για τον οποίο η ΕΕ, την είσοδο στην οποία περιμένουμε, μας αποκλείει και εντάσσει χώρες που δεν μπορούν να συγκριθούν με εμάς», όπως και «πού μετέφερε τη δύναμή του το ΝΑΤΟ, που δεν μας στήριξε στο απόγειο των απειλών κατά της χώρας μας. Γνωρίζουμε τις προθέσεις εκείνων που ρίχνουν όπλα σε τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο και ειδικά δίπλα στα σύνορά μας, ενώ δεν τα πουλάνε σε μας».

Δείτε ακόμα...