Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε να κρατάμε στην επικαιρότητα το θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου

Ερντογάν

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η τουρκική κυβέρνηση επαναλαμβάνει τις αξιώσεις της για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, με τους ΝΑΤΟικούς «συμμάχους» να έχουν φουσκώσει τα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας, στο όνομα της διασφάλισης της συνοχής του ευρωατλαντικού μπλοκ απέναντι στη Ρωσία. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι «δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ. Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα».

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν είπε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου «έχει ήδη προειδοποιήσει» την ελληνική κυβέρνηση. «Εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί», ανέφερε. «Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα, να θίξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για το λόγο αυτό ο υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δείτε ακόμα...