Ερντογάν: Τους «απογοητεύσαμε» στα νερά της Σμύρνης – Έρχεται και 4ο γεωτρύπανο

Ερντογάν
Φώτο αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητικότητα με το Τσεσμέ να βρίσκεται ανάμεσα σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προκαλεί και πάλι.

Η επιθυμία και η προσπάθειά τους να μας αιχμαλωτίσουν στην Ανατολία ξεκίνησε με την κατοχή της Σμύρνης. Είχαν σκοπό την πλήρη εκκαθάρισή μας, όμως αυτή η προσπάθειά τους είχε έληξε με την απογόητευσή τους στα νερά του Κόλπου της Σμύρνης”.

Ο Ερντογάν τη Δευτέρα σε διαδοχικές του ομιλίες θυμήθηκε τα τεκταινόμενα πέρυσι ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα άσκησε βία εναντίον των προσφύγων. Κατηγόρησε την ΕΕ πως στέλνει 3 δισεκ. ευρώ βοήθεια στην Ελλάδα για 100.000 πρόσφυγες ενώ δεν κάνει το ίδιο για την Τουρκία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ζητήσει εκ νέου περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ έκανε ισχυρισμούς για βύθιση σκαφών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ρητορικές που είχε αφήσει πίσω του το 2020.

Παράλληλα, προανήγγειλε και την άφιξη του τέταρτου γεωτρύπανου στην Τουρκία. “Η Τουρκία θα διαθέτει δύο σεισμογραφικά σκάφη και τέσσερα γεωτρύπανα και θα συνεχίσει τις έρευνές της” δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίς να διευκρινίζει πού ακριβώς.

Δείτε ακόμα...