Ερώτηση για δωρεάν διενέργεια Rapid Test στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Τεστ κορονοϊού σε νεοσύλλεκτους της σειράς του Σεπτέμβρη 2020
Φώτο Αρχείου / Τεστ κορονοϊού σε νεοσύλλεκτους της σειράς του Σεπτέμβρη 2020 / πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση για δωρεάν διενέργεια Rapid Test στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Πρόσφατα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στο διάστημα από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως 31 Μαρτίου 2022, θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test αντιγόνου κάθε εβδομάδα. Αυτά τα τεστ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Η δαπάνη των 10 ευρώ θα βαρύνει αποκλειστικά τον εργαζόμενο, το δε αποτέλεσμα θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr, ενώ θα ελέγχεται υποχρεωτικά μέσω της εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.

Για το θέμα αυτό, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με έγγραφό της ζητάει από την κυβέρνηση, τα rapid test που είναι υποχρεωμένα να κάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021, να γίνονται δωρεάν από την υπηρεσία και αυτά να διενεργούνται από όλες τις υγειονομικές δομές των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση ώστε:

– Τα rapid test να διενεργούνται δωρεάν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας;

– Τα τεστ αυτά να διενεργούνται απ’ το σύνολο των υγειονομικών δομών των Ενόπλων Δυνάμεων;»

Δείτε ακόμα...