Ερώτηση για να στελεχωθεί επαρκώς ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου

Πλωτό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ (ΠΛΣ 1004) στο λιμάνι Πατητήρι Αλοννήσου, Βόρειες Σποράδες
Φώτο Αρχείου / Πλωτό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ (ΠΛΣ 1004) στο λιμάνι Πατητήρι Αλοννήσου, Βόρειες Σποράδες

Τη στελέχωση του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου με όλο το απαραίτητο δυναμικό για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού, ζητούν από τον υπουργό Ναυτιλίας, με Ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Γιώργος Λαμπρούλης και Θανάσης Παφίλης.

Συγκεκριμένα:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατέθεσε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την Ερώτηση 2043 στις 28 Δεκέμβρη του 2021, σχετικά με τα προβλήματα υπηρετούντων στις Λιμενικές Αρχές Μαγνησίας και Σποράδων. Στη σχετική Ερώτηση τονίζονταν και τα προβλήματα υποστελέχωσης του Λιμενικού Τμήματος Αλοννήσου. Τα προβλήματα που υπήρχαν το χειμώνα όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά εντάθηκαν παραπέρα με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ανακοινώσεις της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών έχουν αναδείξει επανειλημμένα το ζήτημα. Αντίστοιχα δημοσιεύματα από τοπικούς φορείς της Αλοννήσου κάνουν λόγο για πολύ σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι.

Οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται είναι δεκατέσσερις (14) συμπεριλαμβανομένου και του πληρώματος του σκάφους, σήμερα καλύπτονται μόνο οι επτά (7), με αποτέλεσμα να υπάρχει πλημμελής αστυνόμευση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα (ΧΖΛ) – Πατητηρίου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει το υπάρχον προσωπικό, επίσης να μην εκτελούνται οι απαραίτητες περιπολίες με το Λιμενικό σκάφος στο χώρο ευθύνης του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου (Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων).

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να στελεχωθεί επαρκώς ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία στο λιμάνι και να ενισχυθεί η φύλαξη και η αστυνόμευση στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων σε όλη τη διάρκεια του έτους;».

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...