Ερώτηση για προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο ΝΙΜΤΣ

ΝΙΜΤΣ- Νοσοκομείο

Ερώτηση για προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Πρόσφατα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού στην οποία συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Υπαλλήλων του ΝΙΜΤΣ.

Από τη μεριά της διοίκησης του νοσοκομείου, όσο και από τους εργαζόμενους τονίστηκε η μεγάλη έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι παρέδωσαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υπόμνημα με εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τόνισαν ότι το πρόβλημα των ελλείψεων επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, με τη μετακίνηση προσωπικού στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς και με τις αναστολές εργασίας. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, για την αντιμετώπισή του, θεωρούν ότι είναι αναγκαίο να κατατεθεί άμεσα το νέο οργανόγραμμα του οργανισμού λειτουργίας του ΝΙΜΤΣ, με σύσταση νέων οργανικών θέσεων, καθώς και προσλήψεις προσωπικού που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες. Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν αρνητικά τόσο το εργαζόμενο προσωπικό, τους νοσηλευόμενους και τα προγράμματα νοσηλείας τους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

– Την πλήρη και ουσιαστική ενίσχυση του ΝΙΜΤΣ άμεσα με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες;

– Την αναμόρφωση του οργανισμού του νοσοκομείου, με σύσταση νέων οργανικών θέσεων, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες;»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...