Ερώτηση για τα προβλήματα στην ετήσια υγειονομική εξέταση στελεχών των ΕΔ της Φθιώτιδας

404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας
Φώτο Αρχείου / 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας

Ερώτηση για τα προβλήματα κατά την ετήσια υγειονομική εξέταση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κατέθεσαν στη Βολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Με έγγραφό της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΣΠΕΕΦ), καθώς και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), διαμαρτύρονται διότι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε στρατιωτικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, ενώ έκλεισαν ραντεβού για την ετήσια υγειονομική εξέτασή τους (ΕΥΕ) στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν αυθημερόν τις ιατρικές εξετάσεις λόγω απουσίας αρκετών ιατρών.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα στελέχη να επισκεφθούν το νοσοκομείο για δεύτερη ημέρα και να αυξηθεί αρκετά η οικονομική επιβάρυνσή τους, για τις μετακινήσεις τους εκτός νομού. Είναι γνωστό ότι η προβλεπόμενη αποζημίωση που λαμβάνουν για τις μετακινήσεις τους, δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τα έξοδα που πρέπει να καταβάλουν. Πολύ περισσότερο όταν οι εξετάσεις δεν πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα και χρειάζεται να γίνει μετακίνηση την επόμενη ημέρα για την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη, για την υποστελέχωση των στρατιωτικών νοσοκομείων, αλλά και για την άρνησή της να καλύπτει τα έξοδα σχετικά με τις ετήσιες υγειονομικές εξετάσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

– Τη στελέχωση των στρατιωτικών νοσοκομείων με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό;

– Κάλυψη στην ολότητά τους των εξόδων που απαιτούνται για την πραγματοποίηση των ετήσιων υγειονομικών εξετάσεων;

– Τη δυνατότητα πραγματοποίησης των υγειονομικών εξετάσεων σε κρατικά νοσοκομεία της αντίστοιχης Περιφερειακής Ενότητας;»

Δείτε ακόμα...