Ερώτηση για τη διευκόλυνση καρκινοπαθούς στρατιωτικού και την άμεση καταβολή των χρημάτων από τα φύλλα πορείας

ΚΚΕ Βουλή
Πηγή : Eurokinissi

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με την οποία ζητά τη διευκόλυνση καρκινοπαθούς στρατιωτικού και την άμεση καταβολή των χρημάτων από τα φύλλα πορείας, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφεται από τους βουλευτές του Κόμματος Νίκο Παπαναστάση, Θανάση Παφίλη και Λεωνίδα Στολτίδη, έχει ως εξής: 

«Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) με έγγραφό της αναδεικνύει προβλήματα που αντιμετωπίζει από την υπηρεσία, καρκινοπαθής (γυναίκα), στέλεχος του Στρατού Ξηράς, που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Πιο συγκεκριμένα η προαναφερόμενη, κατά την διάρκεια της αναρρωτικής της άδειας, είναι αναγκασμένη να μετακινείται τακτικά από τον τόπο διαμονής της στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ), προκειμένου να παρακολουθείται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό του 401 ΓΣΝΑ.

Για τις αναγκαίες μετακινήσεις της είναι απαραίτητη η έκδοση των σχετικών και αναγκαίων φύλλων πορείας. Ωστόσο, αυτά δεν της χορηγούνται από το αρμόδιο Φρουραρχείο της περιοχής της ή της υποδεικνύεται να απευθύνεται σε δημόσια δομή υγείας επίσης της περιοχής της, προσκομίζοντας βεβαίωση από τον τοπικό αρμόδιο στρατιωτικό φορέα ότι οι εξετάσεις αυτές δεν πραγματοποιούνται στην περιοχή διαμονής της.

Είναι ευνόητο ότι όλη αυτή η αδικαιολόγητη και απάνθρωπη γραφειοκρατία, αποτελεί πραγματικό βραχνά και ανασταλτικό παράγοντα στη θεραπευτική της πορεία, ειδικά για ένα άνθρωπο που ήδη έχει υποστεί την ταλαιπωρία της ασθένειας αλλά και τις επιπτώσεις των ειδικών θεραπειών.

Επίσης στην Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. η καταγγέλλουσα στρατιωτικός έχει αναφέρει ότι από τις 14 Οκτώβρη 2022 καμία οικονομική αποζημίωση δεν έχει λάβει, καθώς τα σχετικά φύλλα πορείας που έχει καταθέσει προς πληρωμή δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα την απαραίτητη έγκριση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:

– Για την διευκόλυνση της στρατιωτικού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια.

– Για την άμεση καταβολή των χρημάτων από τα φύλλα πορείας».

Δείτε ακόμα...