Ερώτηση για τη μη καταβολή ιατροφαρμακευτικών δαπανών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης

Ερώτηση για τη μη καταβολή ιατροφαρμακευτικών δαπανών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Με έγγραφά τους η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) διαμαρτύρονται διότι όπως επισημαίνουν, παρουσιάζεται σημαντική καθυστέρηση στην επιστροφή των χρημάτων, που τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν καταβάλει για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, όπως ιατρικές επισκέψεις, παρακλινικές και οδοντιατρικές εξετάσεις, χορήγηση επιδόματος τοκετού κ.α.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν στα έγγραφά τους η καθυστέρηση της καταβολής τους ξεπερνάει τους έξι (6) μήνες.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πάρει μέτρα και να καταβάλει άμεσα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα ποσά που έχουν δαπανήσει για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες.

Είναι γνωστό ότι οι πρόσφατες ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής, σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις στα καύσιμα και το φυσικό αέριο, έχουν επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό των στελεχών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση καταβολή των ιατροφαρμακευτικών δαπανών που είναι σε εκκρεμότητα για τουλάχιστον εδώ και έξι (6) μήνες;»

Δείτε ακόμα...