Ερώτηση για τη Στελέχωση του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων – Σχολείο Εξουδετερωτή / Ναρκοθηρευτή

Εκπαίδευση Υποβρύχιων Καταστροφών ΟΥΚ

Ερώτηση για τη στελέχωση του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων – Σχολείο Εξουδετερωτή / Ναρκοθηρευτή κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Με έγγραφά τους η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών (ΕΣΠΕΕΔΤΑ) καθώς και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) μεταφέρουν τις διαμαρτυρίες στελεχών του νεοσύστατου Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΤΝΕΕ) με χαμηλόβαθμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς εξειδίκευσης βατραχανθρώπου.

Πιο συγκεκριμένα, διαμαρτύρονται για τη μετάθεσή τους από τη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) στο παραπάνω Τμήμα και θεωρούν ότι αυτή έχει εκδικητικό χαρακτήρα. Όπως τονίζουν, η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει υποβάλει αναφορά σχετικά με τη μη φοίτησή τους σε προηγούμενα σχολεία εξειδίκευσης θέματος, ζητώντας να μάθουν με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή του προσωπικού, παρά το γεγονός ότι για πολλά χρόνια είναι προσωπικό της ΔΥΚ και έχουν αποκτήσει επιχειρησιακή εμπειρία.

Μάλιστα, ιδιαίτερα με αυτή τη μετάθεσή τους αποκλείονται από ενδεχόμενη μελλοντική φοίτησή στο ίδιο σχολείο, διότι η επιχειρησιακή εκπαίδευση του νεοσύστατου Τμήματος θα είναι απαιτητική, με συνέπεια να μην μπορέσουν να αποδεσμευτούν για διάστημα εννιά (9) έως δώδεκα (12) μηνών, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σχολείο. Ακόμη, επισημαίνουν ότι διοικητικά και επιχειρησιακά θα ανήκουν στην Διεύθυνση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), ενώ μισθολογικά και στον κλάδο του προσωπικού του θα ανήκουν στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη θέσπιση αξιοκρατικών κριτηρίων για τη φοίτηση σε σχολείο θέματος καθώς και για τον μη αποκλεισμό των υπηρετούντων στο ΤΝΕΕ;»

Δείτε ακόμα...