Ερώτηση για την αντιπυρική προστασία της Θάσου και την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής

Φωτό αρχείου: Πυρκαγιά στη Θάσο

Ερώτηση με θέμα την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας στη Θάσο με τη αναβάθμιση του κλιμακίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και λύση του προβλήματος της στέγασής του κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Περιοδεία στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Θράκης, πραγματοποίησε πρόσφατα αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Από την ενημέρωση που έγινε διαπιστώθηκε ότι το νησί της Θάσου, που τα προηγούμενα χρόνια έχει πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές, αντιμετωπίζει έναν από τους μεγαλύτερους βαθμούς επικινδυνότητας πυρκαγιάς στη χώρα.

Η πραγματικότητα αυτή συνιστά επιτακτική την ανάγκη να αναβαθμιστεί το τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της στέγασης της υπηρεσίας με την κατασκευή σύγχρονου κτηρίου.

Ωστόσο με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ, αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το ώριμο αίτημα του λαού και των φορέων του νησιού δεν έχει ικανοποιηθεί. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα συνεχίζουν να παραμένουν σοβαρές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

  • Tι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής στη Θάσο;
  • Αν είναι στο σχεδιασμό της να προχωρήσει άμεσα η μετατροπή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και η στέγασή της σε ένα σύγχρονο και κατάλληλο κτήριο;»

Δείτε ακόμα...