Ερώτηση για την απαράδεκτη η κατάσταση του κτηρίου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σουφλίου

Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σουφλίου
Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σουφλίου / Πηγή: etrnews.gr

Ερώτηση για την απαράδεκτη η κατάσταση του κτηρίου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σουφλίου κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Νίκος Παπαναστάσης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η κατάσταση των υποδομών στο κτήριο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Σουφλί εξακολουθεί να είναι απαράδεκτη. Τον Οκτώβρη του 2021 είχε πραγματοποιηθεί επίσκεψη στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σουφλίου, στην οποία είχε διαπιστωθεί η απαράδεκτη κατάσταση των υποδομών του Κλιμακίου. Μάλιστα, κατατέθηκε ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 1291/17.11.2021, με αποτέλεσμα μηχανικός του Δήμου Σουφλίου να επισκεφθεί το κτήριο. Ο μηχανικός επιβεβαίωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτήριο, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια για την αντιμετώπιση τους.

Το κτήριο είναι απαρχαιωμένο και συντηρείται σχεδόν αποκλειστικά με προσπάθειες των υπαλλήλων του Κλιμακίου. Χαρακτηριστικά, στους τοίχους του κτηρίου υπάρχουν ρωγμές και έχουν σημειωθεί καθιζήσεις, καθιστώντας επικίνδυνη την παραμονή των πυροσβεστών στο χώρο, αλλά και των οχημάτων του Κλιμακίου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

– Την εξεύρεση κατάλληλου κτηρίου για να στεγαστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σουφλίου.

– Να σταματήσει οριστικά το απαράδεκτο καθεστώς συντήρησης του απαρχαιωμένου κτηρίου του Κλιμακίου σχεδόν αποκλειστικά από τις προσπάθειες των πυροσβεστών».

Δείτε ακόμα...