Ερώτηση για την απολογία δόκιμου έφεδρου αξιωματικού

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
EUROKINISSI

Ερώτηση για την κλήση που δέχθηκε δόκιμος έφεδρος αξιωματικός να απολογηθεί κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Γιώργος Λαμπρούλης, Βασίλης Μεταξάς και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

Η κυβέρνηση με την απόφασή της για αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, με την εκδήλωση πρόθεσης να αναλάβει τη διοίκηση της σχετικής επιχείρησης της Ε.Ε., διαθέτοντας μάλιστα το στρατηγείο της Λάρισας γι΄ αυτόν τον σκοπό, εμπλέκει παραπέρα τη χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε., που δολοφονούν λαούς, όπως στην Παλαιστίνη, στην Ουκρανία, σε πολέμους που σπέρνουν σε όλη την υφήλιο.

Για τις ενέργειες αυτές της κυβέρνησης, που δημιουργούν εύλογη ανησυχία, ο δόκιμος έφεδρος αξιωματικός (ΠΖ) Κωνσταντίνος Κεσόπουλος εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις επικίνδυνες για το λαό μας και τους άλλους λαούς εξελίξεις στην περιοχή. Έχοντας κάθε δικαίωμα δήλωσε ότι είναι επικίνδυνη εξέλιξη και για το προσωπικό των Ε.Δ. η αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού, εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ είναι απαράδεκτη η στήριξη από την κυβέρνηση του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ.

Ο δόκιμος έφεδρος αξιωματικός κλήθηκε σε έγγραφη διοικητική απολογία από τη διοίκησή του.

Οι στρατευμένοι νέοι έχουν κάθε δικαίωμα να διατηρούν και κατά τη διάρκεια της θητείας τις πολιτικές απόψεις τους και να τις εκφράζουν, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για επικίνδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης, όπως η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων που εκθέτουν το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους. Η κλήση του σε απολογία έχει στόχο τη φίμωσή του, να επικρατήσει “σιωπητήριο” ενώ τα προβλήματα του προσωπικού είναι μεγάλα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει κάθε κλήση σε απολογία του δόκιμου έφεδρου αξιωματικού, που είναι σε ριζική αντίθεση με τα δικαιώματα που έχει η στρατευμένη νεολαία.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...