Ερώτηση για την αποζημίωση των στρατιωτικών γιατρών από εφημερίες

424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο – Θεσσαλονίκη

Ερώτηση σχετικά με την αποζημίωση των στρατιωτικών γιατρών για τις εφημερίες που εκτελούν κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Πρόσφατα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πραγματοποίησε επισκέψεις σε στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής. Μέσω αυτών των επισκέψεων αναδείχτηκαν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα στρατιωτικά νοσοκομεία ως φορείς παροχής νοσηλευτικών υπηρεσιών όσο και το προσωπικό (στρατιωτικό και πολιτικό) που υπηρετεί σε αυτά.

Στα προβλήματα αυτά κυριαρχούν η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, κατάσταση εξ΄ άλλου που επικρατεί σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Αποτελεί απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής, της σταδιακής ιδιωτικοποίησης του δημόσιου αγαθού της υγείας, της μεθόδου της απαξίωσης της αντίστοιχης δημόσιας.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μεταφέρθηκε ότι η αντιμετώπισή τους από την κυβέρνηση, όσον αφορά στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, δεν είναι η πρέπουσα. Είναι άδικο για το στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό να εκτελεί εφημερίες χωρίς αμοιβή, τη στιγμή που στο ίδιο νοσοκομείο οι μη στρατιωτικοί γιατροί αμείβονται.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να καταβάλει αποζημίωση στους στρατιωτικούς γιατρούς για τις εφημερίες που εκτελούν σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα και υγειονομικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, αντίστοιχη με την αποζημίωση των νοσοκομειακών γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.).

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να καταβληθεί αποζημίωση στους στρατιωτικούς γιατρούς για τις εφημερίες που εκτελούν σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα και υγειονομικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, αντίστοιχη με την αποζημίωση των νοσοκομειακών γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ)».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...