Ερώτηση για την διαφαινόμενη απόλυση αξιωματικών Εκτός Οργανικών Θέσεων

ΚΚΕ Βουλή
Πηγή : Eurokinissi

Ερώτηση για την διαφαινόμενη απόλυση αξιωματικών Εκτός Οργανικών Θέσεων (ΕΟΘ) κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστασης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Το τελευταίο διάστημα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο απολύσεων αξιωματικών Εκτός Οργανικών Θέσεων, προερχόμενων από τις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) των Ενόπλων Δυνάμεων. Επισημαίνουν μάλιστα ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η απόλυση τουλάχιστον εξακοσίων (600) αξιωματικών, με σκοπό τη μείωση του μισθολογικού κόστους, τι στιγμή που η κυβέρνηση δαπανά δισεκατομμύρια για αγορές πολεμικού υλικού, για Νατοϊκούς σκοπούς.

Για το ίδιο θέμα η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με έγγραφό της αναδεικνύει το πρόβλημα, αναφέροντας μάλιστα ότι το Μάρτη 2022 πραγματοποιήθηκαν οι κρίσεις των αντισυνταγματαρχών, χωρίς ωστόσο η κυβέρνηση να έχει δημοσιεύσει τη σχετική απόφαση μέχρι σήμερα.

Η ΠΟΕΣ στο έγγραφό της επικαλείται το νόμο 4494/ 2 Νοέμβρη 2017, ο οποίος στο άρθρο 1 προβλέπει ότι οι αξιωματικοί Εκτός Οργανικών Θέσεων παραμένουν στις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι και τη συμπλήρωση είτε σαράντα (40) χρόνων υπηρεσίας ή μέχρι τη συμπλήρωση του πεντηκοστού όγδοου έτους (58ου) της ηλικίας τους, σύμφωνα μάλιστα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 18 παράγραφος 9 του νόμου 2439/1996.

Η ανησυχία είναι έκδηλη στους αξιωματικούς Εκτός Οργανικών Θέσεων και η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει απάντηση, διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα, που καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η απόλυση αξιωματικών Εκτός Οργανικών Θέσεων;»

Δείτε ακόμα...