Ερώτηση για την εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των στρατιωτών κατά τις εξόδους από το Πετροχώρι Ξάνθης

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Με ερώτηση του στη Βουλή το ΚΚΕ ζητά από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει τη δωρεάν μεταφορά των στρατιωτών κατά τις εξόδους από το Πετροχώρι Ξάνθης.

Ολόκληρη η ερώτηση

Θέμα: Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφορά των στρατιωτών κατά τις εξόδους από το Πετροχώρι Ξάνθης

Η διαχείριση της πανδημίας εντός των στρατοπέδων έχει φανερώσει μια σειρά ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής και ουσιαστικών μέτρων προστασίας. Στο όνομα αυτών των ελλείψεων αντί της μαζικοποίησης των τεστ, των ελέγχων, της ιχνηλάτησης, πολλές μονάδες έχουν επιβάλλει μόνο και αποκλειστικά τη λογική του εγκλεισμού των στρατιωτών και του περιορισμού των εξόδων μήπως και περιοριστεί το κακό.

Είναι αναμενόμενο ο πολύμηνος εγκλεισμός και η παλινωδίες της κυβερνητικής πολιτικής για τη διαχείριση της πανδημίας να καθιστούν έστω και αυτές τις λίγες ώρες εξόδου για την εξυπηρέτηση αναγκών των στρατιωτών, πολύτιμες. Αντί λοιπόν να διευκολύνεται η διαδικασία πρόσβασης στις πόλεις και η μεταφορά των στρατιωτών με όλα τα μέτρα ασφαλείας μπαίνουν και επιπλέον εμπόδια.

Σύμφωνα με καταγγελία στρατιωτών που δημοσιεύεται στο alt.gr, στο Στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι Ξάνθης, εδώ και 3 και πλέον μήνες (από το Νοέμβριο) δεν έχουν πάρει έξοδο από το Στρατόπεδο. Επίσης οι στρατιώτες καλούνται να πληρώσουν Ταξί με δικά τους έξοδα για τα 2ωρα υπηρεσιακά που τους δίνονται τα Σαββατοκύριακα καθώς κατ’ ομολογία της διοίκησης, τα λεωφορεία που φρόντιζαν για τη μετακίνηση των στρατιωτών στην πόλη της Ξάνθης, δεν επαρκούν ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

  • Ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των στρατιωτών στην πόλη της Ξάνθης κατά τις εξόδους και τα υπηρεσιακά των στρατιωτών;
  • Θα συνεχίσει το κόστος της μετακίνησης να μετακυλίεται στους αμειβόμενους με 8,62 ευρώ μηνιαίως στρατιώτες;

Δείτε ακόμα...