Ερώτηση για την καταβολή της δαπάνης απόκτησης πτυχίου ξένης γλώσσας στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης(ΟΒΑ)

Στρατιώτες βγαίνουν από καναδέζα στον Έβρο
Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση με θέμα την καταβολή της δαπάνης απόκτησης πτυχίου ξένης γλώσσας στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) κατέθσε η ΚΟ του ΚΚΕ στη Βουλή.

Ολόκληρη η ερώτηση:

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αποκτούν πτυχίο ξένης γλώσσας σε εξωυπηρεσιακές δομές, μετά την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, λαμβάνουν το αντίστοιχο ποσό που κατέβαλαν για την απόκτηση αυτού του πτυχίου.

Ωστόσο σύμφωνα με έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), αναφέρεται ότι στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.) επιστρέφονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που κατέθεσαν μετά την απόκτηση του πτυχίου προκειμένου να τους καταβληθούν τα χρήματα, με το αιτιολογικό ότι τα στελέχη που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ως Ο.Β.Α, δεν δικαιούνται την αποζημίωση απόκτησης πτυχίου ξένης γλώσσας.

Η κυβέρνηση οφείλει να αποκαταστήσει τη διάκριση αυτή και να καταβάλει τη δαπάνη απόκτησης πτυχίου ξένης γλώσσας και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για την καταβολή των εξόδων απόκτησης πτυχίου ξένης γλώσσας και στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης;

Δείτε ακόμα...