Ερώτηση για την καθυστέρηση καταβολής ποσού στα στελέχη των ΕΔ που αφορά την αναγνώριση γάμου

ΚΚΕ Βουλή
Πηγή : Eurokinissi

Ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας με θέμα την κωλυσιεργία της κυβέρνησης για την αναγνώριση γάμου στρατιωτικών, που τελέστηκε πριν από το 2002, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.) καθώς και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) με έγγραφά τους επανέρχονται για μια ακόμα φορά σχετικά με την κωλυσιεργία της κυβέρνησης αναφορικά με το ποσό που οφείλουν να καταβάλλουν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς, για την αναγνώριση του γάμου τους που τελέστηκε πριν το 2002.

Το σχετικό θέμα είχε αναδειχτεί αρχικά το Γενάρη του 2021, από τις παραπάνω συνδικαλιστικές ενώσεις των εν ενεργεία στρατιωτικών ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατέθεσε την ερώτηση 3395/20 Γενάρη 2021.

Η κυβέρνηση απάντησε ανάμεσα στα άλλα, ότι βρίσκεται στο στάδιο της νομικής επεξεργασίας πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, για τη διαμόρφωση του ύψους του χρηματικού ποσού που θα υποχρεούται να καταβάλει ο μέτοχος ή μερισματούχος του Ταμείου για την αναγνώριση του γάμου του. Αν και έχουν παρέλθει δύο (2) χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στη λύση του προβλήματος και έχει ευθύνη για την κωλυσιεργία και τη διαιώνιση του προβλήματος.

Είναι απαράδεκτο να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση, αφού όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή της Ν.Δ., μετά από είκοσι τρία (23) χρόνια από την κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 2 του ν. 1105/1980, με το άρθρο 17 του ν. 3036/2002 (Α΄171) δεν έχουν λύσει το πρόβλημα μέχρι σήμερα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε τα στελέχη του Στρατού Ξηράς να καταβάλλουν για την αναγνώρισή του γάμου τους που τελέστηκε πριν την 22 Ιούλη 2002, το ποσό που αντιστοιχούσε στο βασικό μισθό που ελάμβαναν κατά την ημερομηνία τελέσεως του γάμου τους; 

Δείτε ακόμα...