Ερώτηση για την μεγάλη καθυστέρηση ραντεβού για μαγνητικές τομογραφίες στο 424 ΓΣΝ

Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης

Ερώτηση για την καθυστέρηση πέντε μηνών στα ραντεβού για μαγνητική τομογραφία στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (424 ΓΣΝ) κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Με έγγραφό της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), μεταφέρει την αγανάκτηση και τις διαμαρτυρίες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για την πολύ μεγάλη καθυστέρηση στον προγραμματισμό ραντεβού για μαγνητική τομογραφία στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικά, στην προσπάθειά τους να κλείσουν ημερομηνία για την πραγματοποίηση μαγνητικής τομογραφίας, διαπίστωσαν ότι χρειάζεται να μεσολαβήσει διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) μηνών για την πραγματοποίησή της.

Με ευθύνη της κυβέρνησης τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν αποψιλωθεί. Κατ΄ επανάληψη τα συνδικαλιστικά σωματεία των εν ενεργεία στρατιωτικών έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη διάθεση του προσωπικού των στρατιωτικών νοσοκομείων σε απασχολήσεις πέραν της αποστολής τους. Η κυβέρνηση, προκειμένου να διαχειριστεί την πανδημία, έτρεξε στην «εύκολη» και «δωρεάν» λύση, αντί να προχωρήσει σε γενναίες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Ξεκίνησε με τη διάθεση του προσωπικού στα σημεία εισόδου στη Χώρα (αεροδρόμια, λιμάνια, κλπ), για έλεγχο εισερχομένων πολιτών και προχώρησε στη διάθεσή του στα εμβολιαστικά κέντρα, καταλαμβάνοντας θέσεις που θα μπορούσαν να εργαστούν άνεργοι υγειονομικοί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

– Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη στελέχωση του μαγνητικού τομογράφου στο 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης και τη συντόμευση των προγραμματισμένων ραντεβού;

– Πόσες είναι οι οργανικές θέσεις ιατρικού/νοσηλευτικού/παραϊατρικού προσωπικού στο 424 ΓΣΝ;

– Πόσες από τις ανωτέρω θέσεις είναι κατειλημμένες (από στρατιωτικούς και πολιτικούς υπαλλήλους);

– Πόσα στελέχη που καταλαμβάνουν τις ανωτέρω θέσεις έχουν σήμερα διατεθεί/αποσπαστεί/μετακινηθεί σε άλλες Υπηρεσίες πλην του 424 ΓΣΝ και σε ποιες Υπηρεσίες;»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...