Ερώτηση για την πληρωμή στελεχών των ΕΔ που συμμετείχαν ως πληρώματα πυροσβεστικών ερπυστριοφόρων οχημάτων

Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις πυρκαγιές του καλοκαιριού (Αύγουστος 2021)
Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις πυρκαγιές του καλοκαιριού (Αύγουστος 2021) / Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Ερώτηση με θέμα την πληρωμή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν ως πληρώματα πυροσβεστικών ερπυστριοφόρων οχημάτων, κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ στη Βουλή.

Αναλυτικά:

Τη θερινή περίοδο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν ως πληρώματα πυροσβεστικών ερπυστριοφόρων οχημάτων σε δράσεις πυροπροστασίας, κατέθεσαν διαμαρτυρία προς την  Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), ζητώντας απο αυτήν να προβεί σε ενέργειες προκειμένου να τους χορηγηθεί η οικονομική αποζημίωσή που τους αναλογούσε για την προαναφερόμενη απασχόλησή τους. Σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις, αυτή πρέπει να περιλαμβάνει, τις ημέρες μετάβασης και επιστροφής τους από τις μονάδες τους, τις ημέρες που παρέμειναν εκτός της έδρας τους (από τέσσερις (4) έως δεκαπέντε (15) ημέρες έκαστος), τις δαπάνες για ενοικίαση ξενοδοχείων και σίτισης όταν δεν τους παρασχέθηκε στέγη και τροφή και τη συνδρομή τους σε υπηρεσία πυροπροστασίας.

Επιπλέον, διαμαρτύρονται διότι, μετά την επιστροφή τους στις μονάδες τους, δεν λήφθηκε κανένα μέτρο για την απαλλαγή τους από τις μηνιαίες 24ωρες υπηρεσίες.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) όπως έχει πληροφορηθεί από στελέχη των μονάδων της, ακόμη δεν έχουν αποσταλεί προς τους αρμόδιους οικονομικούς φορείς τα απαιτούμενα έγγραφα για τη χορήγηση των δικαιούμενων ως άνω αποζημιώσεων.

Τα παραπάνω αιτήματα, υποστηρίζονται και με έγγραφο της Πανελλαδική Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.). Κατόπιν των ανωτέρω:

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να καταβληθεί άμεσα η δικαιούμενη αποζημίωση στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμμετείχαν ως πληρώματα σε πυροσβεστικά ερπυστριοφόρα οχήματα σε δράσεις πυροπροστασίας;”

Δείτε ακόμα...