Ερώτηση για τις απαράδεκτες συνθήκες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού

Ερώτηση για τις απαράδεκτες συνθήκες που εξακολουθούν να επικρατούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) της Θήβας κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Παρά το γεγονός ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει καταθέσει μια σειρά από κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις, όπως τις 9532/ 14–9-2020, την 502/ 14–10-2020, την 5162/ 18-3-2021 και την 5582/ 01-4-2021, σχετικά με τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των νεοσυλλέκτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) της Θήβας, τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Σε πρόσφατη δημοσίευση επιστολής διαμαρτυρίας στρατευμένων, που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) της Θήβας, αναφέρουν ότι στις κτηριακές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου η κατάσταση είναι άσχημη αφού στα κρεβάτια υπάρχει πλήθος κοριών.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν αυτόβουλα, οι ίδιοι οι στρατευμένοι, για απολύμανση των κρεβατιών, η κατάσταση παραμένει ίδια.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι διαμαρτυρήθηκαν στην αναφορά της Μονάδας για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί, χωρίς ως όφειλε η διοίκηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επιπλέον διαμαρτύρονται για τα ελλειπή μέτρα πρόληψης κατά του covid 19, καθώς δεν υπάρχει ούτε σαπούνι για το πλύσιμο των χεριών.

Οι ευθύνες τις κυβέρνησης είναι μεγάλες διότι παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει ίδια.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέσων και υλικών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, την ύπαρξη σε επαρκείς ποσότητες υλικών καθαριότητας και να κληθεί άμεσα συνεργείο απολύμανσης για την αντιμετώπιση των κοριών στο στρατόπεδο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη βελτίωση των συνθηκών διαμονής των στρατευμένων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) της Θήβας σχετικά με:
– Την απολύμανση του στρατοπέδου από εξειδικευμένο συνεργείο απολύμανσης;
– Τη χορήγηση επαρκών ποσοτήτων υλικών καθαριότητας και προσωπικής απολύμανσης για την υγιεινή των στρατευμένων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού;
– Μέτρα αντιμετώπισης του συγχρωτισμού σε χώρους όπου συνωστίζονται στρατευμένοι όπως θάλαμοι, εστιατόρια κ.α.».

Δείτε ακόμα...