Ερώτηση για τις φασιστικές επιθέσεις: «Δεν ξεπλένονται οι ευθύνες της κυβέρνησης»

«Δεν ξεπλένονται οι ευθύνες της κυβέρνησης» για τις επιθέσεις φασιστοειδών μέσα από σχολεία τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Κόμματος.  Επιπλέον σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας δείχνει τα αντανακλαστικά του όταν πρόκειται για τους δίκαιους αγώνες των εκπαιδευτικούς και πρόσθεσε ότι δεν είναι παράνομος ή καταχρηστικός ο αγώνας για την μόρφωση των παιδιών.

Τον αποτροπιασμό της για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης εξέφρασε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή που ωστόσο επανέλαβε τα περί καταδίκης της βίας από όπου κι αν προέρχεται καταφεύγοντας και πάλι, εμμέσως πλην σαφώς, σε απαράδεκτους συμψηφισμούς.

Με την επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ ο Γιάννης Δελής ζήτησε να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση των φασιστικών ομάδων, να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν οι πρωταίτιοι των δολοφονικών επιθέσεων και να διερευνηθεί και να αποδοθούν οι ευθύνες για την ”ολιγωρία” και ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων. Σημείωσε ότι πρόκειται για οργανωμένες ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις που βρίσκονται μακριά και απέναντι από τα προβλήματα της νεολαίας και των μαθητών και υπενθύμισε ότι η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή χαιρέτισε την επίθεση!

Στην απάντηση της η Ζέττα Μακρή ανέφερε ότι «καταδικάσαμε τις βίαιες συμπεριφορές» πως «οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, η βια δεν έχουν θέση στα σχολεία» και ότι «έχουμε μηδενική η ανοχή σε όσους φοράνε κουκούλες, σε όσους έχουν ξυρισμένα κεφάλια, σε όσους πετάνε μολότοφ, σε όσους έχουν ένα σουγιά και θεωρούν ότι έτσι μπορούν να επιβάλουν την τρέλα την παράνοια ή τις φασιστικές ιδέες». Επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση καταδικάζει βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης από όπου κι αν προέρχονται».  

Στη δευτερολογία του ο Γ. Δελής υπογράμμισε ότι οι συμψηφισμοί είναι καλύτερο συγχωροχάρτι στα φασιστοειδή και αναφέρθηκε στις απαράδεκτες ανακοινώσεις και δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας τις μέρες των φασιστικών επιθέσεων.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...