Ερώτηση για τις καθυστερήσεις στην καταβολή ιατροφαρμακευτικών δαπανών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Φαρμακείο
Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση για τις καθυστερήσεις στην καταβολή ιατροφαρμακευτικών δαπανών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης προς τον υπουργό Άμυνας, ζητώντας την επίσπευση της καταβολής των δαπανών.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές:

“Το φαινόμενο των καθυστερήσεων στις καταβολές των ιατροφαρμακευτικών δαπανών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι συχνό. Αρκετές συνδικαλιστικές Ενώσεις Περιφερειακών Ενοτήτων πολλές φορές με έγγραφά τους έχουν αναδείξει παρόμοια προβλήματα. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει καταθέσει ερωτήσεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη από τις καθυστερήσεις στην καταβολή ιατροφαρμακευτικών δαπανών.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.) καθώς και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) επανέρχονται για μια ακόμη φορά στο υπόψη θέμα με έγγραφά τους. Για μια ακόμη φορά επισημαίνουν προς την κυβέρνηση ότι η καθυστέρηση στην καταβολή των ιατροφαρμακευτικών δαπανών ξεπερνά τους επτά (7) μήνες, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό των στελεχών, με δεδομένο μάλιστα το μεγάλο κύμα ακρίβειας στα είδη διατροφής, τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, της θέρμανσης, των καυσίμων.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την καθυστέρηση της εξόφλησης των ιατροφαρμακευτικών δαπανών. Είναι απαράδεκτη η επίκληση σχετικά με τις διαθέσιμες πιστώσεις και πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ταχύτατη εξόφληση των δαπανών αυτών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να εξοφλεί σε σύντομο διάστημα τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;”

Δείτε ακόμα...