Ερώτηση για το ζήτημα στέγασης στελεχών της ΠΑ που διαμένουν στα ΟΣΕΑΑΥ στους Θρακομακεδόνες Αττικής

Πηγή: haf.gr

Ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας για τα προβλήματα των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας που διαμένουν στα Οικήματα Στέγασης Έγγαμων Άγαμων Αξιωματικών Υπαξιωματικών (ΟΣΕΑΑΥ) στους Θρακομακεδόνες Αττικής κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ. Αναφέρει αναλυτικά:

Στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετούν στο αεροδρόμιο της Δεκέλειας και διαμένουν στα Οικήματα Στέγασης Έγγαμων Άγαμων Αξιωματικών Υπαξιωματικών (ΟΣΕΑΑΥ), αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μετακίνησή τους από και προς τη μονάδα τους, όπως ανάφεραν μέσω της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.).

Πιο συγκεκριμένα, τα στελέχη που διαμένουν στα ΟΣΕΑΑΥ και υπηρετούν στο αεροδρόμιο της Δεκέλειας είναι αναγκασμένα να μετακινούνται καθημερινά με τα ιδιωτικά τους οχήματα, προκειμένου να μεταβούν στην υπηρεσία τους, αφού η κυβέρνηση δεν διαθέτει λεωφορεία για τη μεταφορά τους από και προς το προαναφερόμενο αεροδρόμιο. Αυτό έχει ως συνέπεια τη σημαντική επιβάρυνση του ήδη μειωμένου οικογενειακού προϋπολογισμού τους, με δεδομένη την ύπαρξη του κύματος ακρίβειας σε βασικά προϊόντα διατροφής ένδυσης κλπ, αλλά και τις αυξημένες τιμές στα καύσιμα. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς δεν διαθέτουν δικά τους μεταφορικά μέσα, με συνέπεια άλλοι συνάδελφοί τους να επιβαρύνονται για τη μεταφορά τους.

Ακόμη, όπως καταγγέλλουν τα παραπάνω στελέχη, στο αεροδρόμιο της Δεκέλειας δεν υπάρχει βρεφονηπιακός σταθμός που να εξυπηρετεί τις ανάγκες του προσωπικού που έχει βρέφη και νήπια, με αποτέλεσμα τα στελέχη αυτά να αναζητούν λύση σε ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, πληρώνοντας βέβαια δυσβάστακτα οικονομικά ποσά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

– Τη δωρεάν μετακίνηση των στελεχών με λεωφορεία από και προς το αεροδρόμιο της Δεκέλειας.

– Τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στο αεροδρόμιο της Δεκέλειας προς εξυπηρέτηση του προσωπικού που υπηρετεί εκεί.

Δείτε ακόμα...