Ερώτηση με θέμα τη χορήγηση άδειας για ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο

Στρατός γυναίκες
Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση με θέμα τη χορήγηση άδειας για ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) αναδεικνύει με έγγραφό της το γεγονός ότι, παρά τη σχετική νομοθεσία, δεν χορηγείται άδεια με αποδοχές στα γυναικεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διενέργεια ετήσιου γυναικολογικού ελέγχου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 47 παρ. 3α του νόμου 4674/2020 με θέμα: “Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις”, προβλέφθηκε για πρώτη φορά ότι στις υπαλλήλους χορηγείται άδεια μίας (1) ημέρας τον χρόνο με αποδοχές για τη διενέργεια ετήσιου γυναικολογικού ελέγχου, αφού προσκομιστεί από την υπάλληλο σχετική βεβαίωση του θεράποντος ιατρού περί πραγματοποίησης του σχετικού ελέγχου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ΠΟΕΣ μέχρι σήμερα στις γυναίκες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει χορηγηθεί η συγκεκριμένη άδεια.

Η ίδια ως άνω άδεια δεν χορηγείται ούτε στις γυναίκες που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να χορηγείται στις γυναίκες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας άδεια μιας ημέρας κάθε χρόνο για τη διενέργεια ετήσιου γυναικολογικού ελέγχου;»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...