Ερώτηση με θέμα τη χορήγηση Ειδών Ιματισμού σε Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.)

Ρόδος: ΤΑΜΣ Κολοσσός / Δεκέμβρης 2021 - Στρατιώτες - Εθνοφυλακή - Τεθωρακισμένα - Άσκηση
Ρόδος: ΤΑΜΣ Κολοσσός / Δεκέμβρης 2021 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)

Ερώτηση στη Βουλή με θέμα τη χορήγηση Ειδών Ιματισμού σε Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.) κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ. Αναλυτικά αναφέρει:

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ.), καθώς και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) με έγγραφά τους μεταφέρουν τις διαμαρτυρίες και τα παράπονα Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), οι οποίοι αν και δικαιούνται, δεν τους έχουν χορηγηθεί ακόμη είδη ιματισμού, με συνέπεια να αναγκάζονται να τα προμηθεύονται από το ελεύθερο εμπόριο για την κάλυψη άμεσων υπηρεσιακών αναγκών, όπως ρουχισμός για την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μάρτη.

Η κυβέρνηση οφείλει να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζει τη χορήγηση όλων των προβλεπόμενων και αναγκαίων ειδών ιματισμού στους Ο.Β.Α. Επίσης θα πρέπει να διερευνηθεί ποιοι Ο.Β.Α. προμηθεύτηκαν με δικά τους χρήματα είδη ιματισμού, από τα προβλεπόμενα που έπρεπε να τους χορηγηθούν, από το ελεύθερο εμπόριο για υπηρεσιακές ανάγκες ενόψει της παρέλασης της 25ης Μάρτη και να καταβληθούν τα ποσά που οι ίδιοι έδωσαν από τον προσωπικό τους προϋπολογισμό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

  1. – Τη χορήγηση των αναγκαίων ειδών ιματισμού στους ΟΒΑ;
  2. – Τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την καταβολή των χρημάτων σε όσους έδωσαν ήδη δικά τους χρήματα για την αγορά στολής;

Δείτε ακόμα...