Ερώτηση με θέμα την κατάργηση τεχνικών μέσων και υλικών καταστολής

Καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο
Φώτο Αρχείου / Καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο / Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση με θέμα την κατάργηση τεχνικών μέσων και υλικών καταστολής κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιώργος Μαρίνος και Νίκος Παπαναστάσης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η κυβέρνηση με την ανακοίνωση της “Λευκής Βίβλου” ενισχύει τα τεχνικά και υλικά μέσα καταστολής για την αντιμετώπιση του λαού που αγωνίζεται για το δίκιο του.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απαιτεί την άμεση κατάργηση όλων των τεχνικών μέσων και υλικών που σακατεύουν όσους αγωνίζονται για το δίκιο τους.

Απαιτεί την άμεση απόσυρση και καταστροφή των “ΑΙΑΝΤΩΝ” και κάθε άλλου μέσου κατασταλτικού ρόλου. Να σταματήσει η αστυνόμευση των διαδηλώσεων, των πορειών και όλων των διαμαρτυριών του λαού και της νεολαίας. Σε κάθε περίπτωση να απαγορευτεί η χρήση πυροβόλων όπλων όλων των τύπων εναντίον τους. Να απαγορευτεί επίσης στις διαδηλώσεις – πορείες και διαμαρτυρίες του λαού, η ρίψη δακρυγόνων, καπνογόνων, χημικών, οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση:

  • Για την κατάργηση και απόσυρση των “ΑΙΑΝΤΩΝ” και κάθε άλλου μέσου κατασταλτικού ρόλου;
  • Για το σταμάτημα της αστυνόμευσης των διαδηλώσεων, των πορειών και όλων των διαμαρτυριών του λαού και της νεολαίας;
  • Για να σταματήσει στις διαδηλώσεις – πορείες και διαμαρτυρίες του λαού, η ρίψη δακρυγόνων, καπνογόνων, χημικών, οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης;».

Δείτε ακόμα...